Звезда на Ювентус за финала на Ролан Гарос: Нямам думи, с които да го опиша!

от в 15:25 на 21.10.2020
Анисия Стоева

Безброй пъти сме ставали свидетели на силното възхищение на Рафаел Надал към футбола. Запален фен на Реал Мадрид и националния отбор на Испания, от време на време наблюдаваме страстта му към този спорт да прелива във вените му. Въпреки това обаче е вярно и обратното. Пауло Дибала, аржентинската футболна звезда, изпитва огромно възхищение към испанеца.

Дибала със сигурност намери повод за гордост в лицата на сънародниците си за представянето им на Ролан Гарос. Докато Диего Шварцман и Надя Подороска достигнаха полуфиналите, аржентинецът безмерно се радваше на успехите им. Асото на Ювентус говори като анализатор в Tennis Channel и не спести похвалите си към Рафаел Надал. Тазгодишната победа на манакорецът на Откритото първенство на Франция оформи и 13-ия трофей в престижната колекция на испанеца. Надал не само спечели 13-ата си титла в Париж, но и изравни рекорда на Роджър Федерер за най-много спечелени титли от Големия шлем.

„Ролан Гарос свърши. Рафа го спечели в мач, в който не даде шанс на Ноле. Мисля, че за него беше повече от заслужено да спечели 13-ия си трофей в кариерата си- това е нещо невероятно. Той се изравни с Роджър по този показател. Нямам думи за този играч, нямам думи"- заяви Дибала.

След това звездата на италианския гранд продължи със сесия с въпроси и отговори. Едно от запитванията беше кой го е накарал да се влюби в тениса. Докато всички очакваха, че това ще бъде Рафаел Надал, аржентинецът шокира феновете, когато заяви името на Роджър Федерер. Въпреки това, той запази баланса във везните, тъй като избра Париж за любима дестинация от четирите града, посрещащи турнири от Големия шлем. 

Победата на Ролан Гарос 2020 във финала добави още един подвиг към дългия списък с постижения на Рафа. Това беше 100-ата му победа във Франция. Печелейки своите 13 титли в Париж, той е губил само няколко мача. Поддържайки изискания рекорд от 100-2 в Ролан Гарос, той с право е приветстван като Краля на клея.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Звезда на Ювентус за финала на Ролан Гарос: Нямам думи, с които да го опиша! Анисия Стоева
Теми:  
новак джокович | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook