Звездно присъствие по трибуните: Федерер изгледа на живо мача между Базел и ЦСКА

от в 00:08 на 26.08.2022
Мартин Петков

Преди броени дни Роджър Федерер публикува клип в социалните мрежи, с който целеше да покаже на милионната си фенска база, че подготовката му за завръщането на корта след по-малко от месец за демонстративния турнир Laver Cup тече с пълна сила. Швейцарецът, който за последно видяхме в игра преди повече от година, в този период се подложи неколкократно на операции поради факта, че бива измъчван вече толкова време от контузия в коляното.

Както знаем, 20-кратният шампион от Шлема високо цени всичко свързано със спорта, а и не само в родния си град Базел, откъдето има и 10 титли в своята тенис колекция, ала не само с това се ограничава любовта на Маестрото към рожденото му място и той също така е върл привърженик на местния футболен отбор кръстен на едноименния град - ФК ,,Базел". През днешния швейцарският тим, който допреди няколко години беше редовен участник в Шампионска лига и даде на футбола имена като Мохамед Салах, трябваше да срещне най-титулувания български отбор в лицето на ПФК ,,ЦСКА-София", в мач реванш от плейофния кръг от квалификациите за Лигата на Конференциите. Двубоят за футболните запалянковци у нас освен с участието на софийския тим прикова погледите и със звездното присъствие на Федерер по трибуните на стадион ,,Сейнт Якоб-Парк".

Една от най-големите, ако не и най-голямата, легенди на тениса в лицето на 20-кратния шампион от Шлема изгледа сблъсъка от първо лице и за наше съжаление, се наслади на победа от 2:0 за Базел, която се оказа предостатъчно на швейцарците да продължат към груповата фаза в третия по сила европейски клубен турнир, след като седмица по-рано ЦСКА триуфмира с 1:0 в София пред малко над 15 000 наши сънародници по трибуните. Българите стояха добре на терена в първия час от мача, но впоследствие крах в редиците им позволи на два пъти футболисти на Базел да получат шансове за гол, които те оползотвориха и наглед заслужено победиха.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Звездно присъствие по трибуните: Федерер изгледа на живо мача между Базел и ЦСКА Мартин Петков
Теми:  
любопитно | роджър федерер | цска

Коментари





Следвайте ни в Facebook