Звездопадът продължава: Нови две поставени тенисистки се сбогуваха с Уимбълдън!

от в 16:06 на 01.07.2021
Мирела Николова

Третата поставена в схемата на тазгодишния Уимбълдън Елина Свитолина се превърна в поредното голямо име при жените, което напуска най-стария тенис турнир още в ранните етапи. Украинката, която през 2019 г. достигна до полуфиналите в Лондон, не успя да се справи със съпротивата на световната №44 Магда Линет и записа двусетово поражение във втория си мач на "Свещената трева" - 3:6 4:6. В следващата фаза на надпреварата полякинята ще се изправи срещу испанската красавица Паула Бадоса.

Двубоят стартира позитивно за Свитолина, която осъществи брейк още в дебютното подаване на опонентката си. Последва обаче мигновен спад в представянето на фаворитката в срещата и тя влезе в негативна серия от 4 загубени гейма, довели до обрат в резултата и изоставане с 1:4. От своя страна, Линет бе изключително вариативна в играта си, а неточностите от нейната ракета бяха сведени до минимум, което ѝ позволи да съхрани аванса си и да поведе в отделните части.

Във втория сет двете тенисистки бяха много категорични от сервис линията и възможностите за пробив напълно отсъстваха до 4:4. Тогава по-ниско ранкираната състезателка успя да предизвика няколко грешки от страна на Елина и осъществявайки късен брейк, Линет се приближи само на гейм от крайния успех, който съвсем скоро стана факт.

Поставената под номер 15 Мария Сакари също трябваше да се сбогува с тазгодишното издание на Шампионата, след като допусна поражение от световната №46 Шелби Роджърс. Американката показа вдъхновена игра от първата до последната точка в мача и заслужено се поздрави с победата - 7:5 6:4, като така си гарантира място в трети кръг, където ще срещне Елена Рибакина.

Дебютната част се превърна в истински фестивал на пробивите, тъй като двете тенисистки си размениха общо 5 такива. Решителният брейк дойде в единадесетия гейм, когато Роджърс отново успя да открадне подаването на съперничката си, след което и да излезе напред в общия резултат. Колебанията от сервис продължиха и във втория сет, но пробивите липсваха до 3:3, когато 46-ата в света се възползва от неточностите на Сакари и реализира пробив в Тилдъновия гейм, който се оказа достатъчен, за да си подпечата билета за третиа кръг.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Звездопадът продължава: Нови две поставени тенисистки се сбогуваха с Уимбълдън! Мирела Николова
Теми:  
wta | елина свитолина | магда линет | мария сакари | Обзори | уимбълдън | шелби роджърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook