Маги Малеева се включи в кампанията "Планета или пластмаса" (видео)

Оцени тази статия:
Маги Малеева се включи в кампанията "Планета или пластмаса" (видео) Георги Христов
от в 01:22 на 25.01.2019

Магдалена Малеева се включи в нова инициатива в борбата със замърсяването на планетата. Тя и актьорът Юлиан Вергов станаха посланици на кампанията "Планета или пластмаса". Нейната цел и да бъде намалено до минимум използването на пластмасови опаковки за еднократна употреба.

"Отговорността е на всички. Пластмасата за еднократна употреба е лоша и тази, която не отива за рециклиране. Има много големи фирми, които са дали своите обещания, но докато няма решение на глобално ниво за опаковката, която може да се компостира, трудно ще се справим с проблема", заяви Магдалена Малеева пред Нова телевизия.

Кампанията „Планета или пластмаса“ е продиктувана от все по-шокиращите данни за замърсяването на световните водни басейни – повече от 5 милиарда пластмасови отпадъка вече плуват в Океана, а всяка година в него попадат 9 млн. тона пластмаса. В същото време по света се продават почти 1 млн. пластмасови бутилки всяка минута, а 40% от пластмасовите изделия се използват само веднъж.

Само в САЩ се изхвърлят 500 млн. пластмасови сламки всеки ден, а 73% от боклука по плажовете е пластмаса. Въпреки множеството призиви и инициативи през годините, едва по-малко от 20% от пластмасата се рециклира, а 6,3 млрд. тона пластмасови отпадъци никога не са били рециклирани.



Оцени тази статия:
Маги Малеева се включи в кампанията "Планета или пластмаса" (видео) Георги Христов
Теми:  
еко кампания | магдалена малеева | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари



Следвайте ни в Facebook