Преди 14 години: Федерер и Агаси играха върху вертолетна площадка на 321 метра

Оцени тази статия:
Преди 14 години: Федерер и Агаси играха върху вертолетна площадка на 321 метра Георги Христов
от в 20:57 на 20.02.2019

През февруари 2005 година се състоя едно необичайно тенис дерби. Световният №1 в този момент Роджър Федерер се изправи срещу 34-годишния Андре Агаси на вертолетната площадка върху небостъргача "Бурж ал-Араб" в Дубай.

Двамата успяха да осъществят една от най-запомнящите се реклами на местния турнир върху най-високата сграда в света по това време. Тенис зрелището се проведе на 321 метра, а на изкуствения корт Федерер и Агаси останаха около 20 минути.

"Чувството не може да се опише," заяви след мача Агаси, а Федерер се съгласи с него - "Много пъти съм бил в "Бурж ал-Араб", но не съм очаквал подобно нещо. Да играем на покрива беше фантастично, а също и гледката над града."

Интересното е, че Федерер и Агаси също се срещнаха по време на последвалия турнир - в полуфиналите. Федерер спечели битката, а на финала победи повече от любопитен съперник - Иван Любичич за третата си титла в ОАЕ. Към днешна дата треньор на Маестрото е тъкмо Любичич.

"Отне ми около месец да ги убедя и двамата да го направим. Не мога да си спомня, но един от тях имаше фобия от височини. В крайна сметка се съгласиха. Наехме фотограф и оператор от световна класа, а цялото видео ни струваше около 25 000 долара. Но ефектът беше изумителен - трябва да ви кажа, че печалбата бе около 25 милиона," коментира по този повод турнирният директор на надпреварата Салах Тахлак.



Оцени тази статия:
Преди 14 години: Федерер и Агаси играха върху вертолетна площадка на 321 метра Георги Христов
Теми:  
андре агаси | дубай | роджър федерер | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис турнир в дубай

Коментари



Следвайте ни в Facebook