Вердаско се оказа твърде силен за Алекс Лазаров

от в 14:47 на 06.02.2019
В


Алекс Лазаров приключи участието си на София Оупън 2019 след поражение от Фернандо Вердаско в два сета - 6:2 6:1. Испанецът демонстрира класата си и водеше в резултата през целия мач. Алекс сякаш така и не успя да се отърси от напрежението, че играе пред родна публика срещу един от идолите си, но все пак зарадва българските фенове с впечатляващи разигравания, които напомниха за потенциала на Алекс, както и показаха, че нашето момче не е чак толкова далеч от нивото на най-добрите. Във втория кръг на надпреварата Вердаско ще се изправи срещу миналогодишния финалист Мариуш Копил, отстранил изненадващо Стан Вавринка в първия кръг.

 

Мачът започна по най-добрия начин за испанеца, който потегли с уверен сервис гейм и реализира пробив моментално.

При 0:3 все пак Алекс записа първи гейм в резултата, след като пласира няколко страхотни сервиса, на които испанският левичар нямаше отговор.

Двамата си размениха по един безпроблемен сервис гейм за 2:4, когато българинът направи най-силния си гейм на ретур в мача. Алекс спечели повечето от продължителните разигравания в подаването на съперника си, за да се добере до брейкбол, но неспасяема комбинация от сервис по късия диагонал и форхенд в опразнената част на корта означаваше изравняване на точките. След още две точки в актива на Фернандо той поведе и с 5:2.

Пропуснатата възможност оказа влияние върху Лазаров, който набързо допусна и втори пробив в сета.

Вторият сет се разви идентично. Вердаско скоростно поведе с 3:0 преди Алекс да запише първи гейм в частта. Той обаче бе и последноият му такъв в мача, защото при 4:1 испанецът нанесе нов пробив в подаването на пробив, който скоро бе и затвърден.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вердаско се оказа твърде силен за Алекс Лазаров В

Коментари





Следвайте ни в Facebook