Наоми Осака с труден обрат; Квитова срещу Бертенс на полуфиналите

от в 10:39 на 27.04.2019
В
Наоми Осака срещна неимоверни трудности и след тайбрек в третия сет надделя над Дона Векич. Японката победи след 6:3 4:6 7:6(4) в мач, продължил два часа и 18 минути.

В първите два сета двете си размениха едва по един пробив, за да може напълно закономерно да се стигне до решаваща част. Там обаче Дона със сигурност има за какво да съжалява, след като успя два пъти да пробие Наоми и да поведе с 5:1.



Осака обаче показа характер и въпреки че съперничката ѝ на три пъти беше на две точки от спечелването на срещата, в крайна сметка на японката дори не ѝ се наложи да отразява и мачбол. Така преднината на Векич всъщност се оказа недостатъчна и двете трябваше да играят тайбрек, за да определят победителката.

В дългия гейм тенисистките си размениха по два минибрейка до 4:3 за Осака, когато спад в нивото на Дона даде три поредни точки на Наоми и така лидерката в световната ранглиста успя да измъкне този толкова труден сблъсък.

https://twitter.com/WTA/status/1121805343682482177?s=19

Седем години по-късно отново на кортовете в Щутгарт, Вика Азаренка беше принудена да се откаже след получена контузия. Беларускинята беше на две точки от спечелването на срещата във втория сет, след като измъкна първата част със 7:5. Тя дори водеше с 5:3, но седем последователни гейма за Контевейт дадоха на естонката не само втория сет, а и преднина в третия от 3:0, преди противничката ѝ да се откаже.

https://twitter.com/WTA/status/1121879860664623104?s=19

Анджелик Кербер напусна надпреварата в Щутгарт след загуба в последователни сетове от Кики Бертенс. Германката беше пробита едва два пъти в мача, но това се оказа напълно достатъчно за крайното 6:3 6:4 в полза на Бертенс. На полуфиналите Кики ще срещне победилата в три сета Петра Квитова. Чехкинята показа солидна игра и направи обрат срещу 13-тата в света Анастасия Севестова след 2:6 6:2 6:3.



Полуфиналите в Щутгарт:

  1. Анет Контевейт - Наоми Осака

  2. Петра Квитова - Кики Бертенс


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Наоми Осака с труден обрат; Квитова срещу Бертенс на полуфиналите В

Коментари





Следвайте ни в Facebook