Щруф надви Шаповалов в епичен трисетов двубой

от в 00:03 на 25.08.2020
В


Три часа здрава битка на корт №10 трябваха на Ян-Ленард Щруф, за да може да си осигури мач срещу Давид Гофен. Германецът показа повече нерви и стабилност в играта си и след 7:6(4) 3:6 6:4 заслужено надделя над канадеца Денис Шаповалов.

Първата част започна много силно за Денис, който освен че проби за 2:1, имаше и точка за втори пореден брейк, с който да затвърди аванса си. Щруф обаче показа характер и удържа подаването си, а минути по-късно се добра и до шанс за 3:3, ала и тук нямаше брейк, като по този начин опонентът му запази преднината си. Макар и по-късно, представителят на Германия успя да реализира пробив и надеждите му за сета останаха живи.



Последваха два напълно категорични гейма за двамата, които вкараха сета в тайбрек, а там спадовете, видяни през сета, не липсваха. Първоначално такъв имаше канадецът, който натрупа и пасив от 6:2, ала двойна грешка на Щруф и добър сервис за Шаповалов, върнаха надеждите на младока за частта. Инерцията му обаче бе бързо заличена и с двойна грешка Денис предаде този толкова оспорван сет в сметката на опонента си.

Сценарият от първата част не се повтори през втората и след като Шаповалов отрази със серия от добри сервиси две точки за пробив при 1:1, именно канадецът реализира брейк, а това в крайна сметка му донесе успеха в сета.



В решаващата част двамата силно стабилизираха подаванията си, а изгледи за брейкове нямаше и всичко сочеше към решителен тайбрек. Шаповалов обаче отново демонстрира лек спад в играта си, а той дойде и в най-неподходящия момент - при 5:4. Там серия от неточности донесоха аванс от 15:40 на Щруф, а впоследствие нова грешка от форхенд за Денис прати успеха и мястото в трети кръг при опонента му.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Щруф надви Шаповалов в епичен трисетов двубой В

Коментари





Следвайте ни в Facebook