Де Минор с феноменален обрат срещу Зверев донесе победа на Австралия над Германия

от в 14:11 на 03.01.2020
В
Алекс Де Минор и Ник Кирьос донесоха първия отборен успех на Австралия на ATP Cup след успехи съответно над Александър Зверев и Ян-Ленард Щруф.

Ник Кирьос първи даде преднина на Австралия, надделявайки над Ян-Ленард Щруф. Двамата изиграха бърз и равностоен мач, а срещата беше извоюявана от представителя на домакините за малко над един час и десег минути с 6:4 7:6(4).



Мощна игра от дъното на корта и силните сервиси в играта на двамата преобладаваха, а това позволяваше и бързото решаване на подаваниятяа им. В първата част Ник все пак успя да пробие в средата на сета, а в него той видимо бе вдигнал оборотите и именно това му позволи да вземе аванса, който и му бе достатъчен, за да се добере на част от успеха в срещата.

През втория сет Кирьос бе доста по-освободен, като подаванията му отново блестяха с лекота. Щруф този път не допусна спадове на сервис и така и прати сета в тайбрек, но там Ник беше по-концентриран и заслужено затвори срещата в своя полза, а след нея и направи емоционално обръщение за помощ срещу пожарите в Австралия.



Във втората среща между двете държави пък Алекс Де Минор гарантира успеха за своята страна, след като реализира феноменален обрат срещу Саша Зверев с 4:6 7:6(4) 6:2.

През първата част Саша успя да поведе убедително и благодарение на солидните си удари и стабилността, с която блестеше, германецът се добра до преднина от 5:2. Макар че домакинът съумя да реализира един рибрейк, а при 5:4 имаше и възможност за изравняване на резултата, Зверев се пребори за подаването си, за да извоюва първата част.



През втората отново Зверев започна по-добре, но този път Де Минор не остави съперника си да държи сета под контрол и наваксвайки пасив от 2:4, този път не позволи на Саша да сервира за сета и се завърна в срещата. Оттогава до края на частта повече пробиви нямаше, а така резонно се стигна до дълъг гейм, в който Алекс остана по-спокоен и именно това му позволи да остане в срещата.

https://twitter.com/ATPCup/status/1213059973187592194?s=19

Загубената изминала част силно разстрои Саша, като той дори счупи една от ракетите си по време на почивката, а това до такава степен се отрази върху представянето му на корта, че той набързо изостана с 0:4 и без дори да блесне по какъвто и да е начин до края на двубоя той предаде срещата, с което и донесе първа отборна загуба на Германия на ATP Cup.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Де Минор с феноменален обрат срещу Зверев донесе победа на Австралия над Германия В

Коментари





Следвайте ни в Facebook