Безкомпромисен Федерер изнесе най-убедителния си мач за седмицата, за да срази Еванс!

от в 20:48 на 30.08.2019
В
Роджър Федерер набързо се реваншира за колебливите си представяния през първите два кръга на тазгодишния US Open, като днес швейцарецът изнесе най-убедителния си мач, за да срази Даниел Еванс след безкомпромисното 6:2 6:2 6:1 за едва един час и 20 минути на корта. На осминафинал в Ню Йорк Федерер ще се изправи срещу Давид Гофен или Пабло Кареньо Буста.

Изображение

,,Маестрото" явно демонстрира още в началото на двубоя, че днес ще бъде съвсем непоколебим, като още при втория си гейм на ретур швейцарецът достигна до троен брейкбол. Макар че Еванс някак съумя да измъкне подаването си, при следващото се такова ситуацията се повтори, като този път Роджър се възползва от възможностите си. Не след дълго той поведе и с 5:2, когато последва нов пробив в полза на петкратния шампион.



Еванс постоянно биваше принуден да изпада в дефанзивни позиции срещу агресивния си съперник, който макар че бе свръхактивен в отиграванията си, същевременно и допускаше впечатляващо малко количество неточности. Нови два пробива в полза на Федерер решиха втория сет в негова полза, а фрапиращата статистика показваше, че 38-годишният тенисист е реализирал цели 20 печеливши удара в рамките на втората част, докато Еванс не бе осъществил нито един. Също така Федерер не загуби и нито една точка на начален удар.

Изображение

Ситуацията не се промени в третия сет, а швейцарецът упорито продължаваше да дирижира изцяло разиграванията. Този път ,,FedExpress" проби още в началото, но последваха едни от малкото впечатляващи прояви на Еванс в този двубой, които му издействаха моментален рибрейк. Това по никакъв начин не разстрои Федерер, който до края на мача загуби едва пет точки, за да запише в крайна сметка чиста победа над този потенциално корав съперник.

https://twitter.com/usopen/status/1167491219301122048?s=20

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безкомпромисен Федерер изнесе най-убедителния си мач за седмицата, за да срази Еванс! В

Коментари





Следвайте ни в Facebook