Вавринка и Медведев пропуснаха да запишат чисти победи, но четирисетовият успех не им убегна

от в 23:50 на 29.08.2019
В
Стан Вавринка водеше с 2:0 сета в двубоя си срещу Жереми Шарди, но загуби третата част, като все пак швейцарецът в крайна сметка достигна до четирисетов успех в този мач след 6:4 6:3 6:7(3) 6:3. В трети кръг на ,,Flushing Meadows" Стан ще се изправи срещу Миомир Кецманович или Паоло Лоренци.

В първата част на срещата двамата бяха съвсем равностойни, но сервирайки за оставане в сета при 5:4, Шарди изведнъж заигра прекалено колебливо и след серия от грешки той даде на опонента си три поредни сетбола, като още първият такъв бе оползотворен от опитния швейцарец.

Изображение

Преднината от сет даде нужното спокойствие на Вавринка, който отприщи мощните си изстрели по време на втората част, а Шарди бе потърпевш от това развитие в играта на опонента си, инкасирайки брейк, който в крайна сметка му докара пасив от два сета.

След като отрази брейкбол за нов ранен пробив в началото на третата част обаче, Шарди стабилизира рязко представянето му, което му позволи този път да се добере до тайбрек, а в него французинът изпълни серия от впечатляващи отигравания, за да съкрати аванса на противника си в сетовете.



В началото на четвъртата част Жереми отново бе подложен на изпитание, като на французина му се наложи да спасява подаването си от 0:40, а след общо седем отразени брейкбола той продължи битката за сета. Все пак Стан отново изигра силен гейм на ретур в последвалото подаване на Шарди, който този път не удържа устрема на съперника си, а до края на двубоя Вавринка бе категоричен на начален удар, за да се поздрави с успеха в срещата.

Изображение

Даниил Медведев стори същото, след като днес отстрани Уго Делиен след 6:3 7:5 5:7 6:3, а в трети кръг на US Open руснакът ще срещне Фелисиано Лопес, който победи Йошихито Нишиока с 6:7(7) 6:0 6:4 6:4.

Сервисът не играеше важна роля през първата част, като тенисистите се пробиха общо шест пъти, а по-стабилен в тази вихрушка от брейкове излезе Медведев. Във втория сет боливиецът взе ,,Тилдъновия гейм", но последва моментален рибрейк, а след нов такъв в полза на руснака ,,Мечаката" се доближи на сет от успеха.

Изображение

Нещата можеше да приключат набързо в третата част, след като Делиен на три пъти спечели подаването си, след като трябваше да отразява брейкболи, а след като проби на свой ред при 5:5, боливиецът затвърди, за да се увенчае с победата в третия сет. Все пак Даниил възвърна статуквото от първата част и след пет поредни пробива, от които той излезе печеливш, руснакът се класира за третия кръг в Ню Йорк.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вавринка и Медведев пропуснаха да запишат чисти победи, но четирисетовият успех не им убегна В

Коментари





Следвайте ни в Facebook