Григор Димитров откри участието си в Ротердам с чиста победа над Шаповалов

от в 22:11 на 10.02.2020
Петър Колев
Григор Димитров откри участието си на първия в календара на ATP турнир от категорията ATP 500 в Ротердам с победа в последователни сетове над младия канадец Денис Шаповалов. Това е първо участие на българина в Холандия от 2018 г. насам, когато отстъпи на финала на надпреварата пред Роджър Федерер. С днешната си победа Димитров се класира за втория кръг на турнира, където очаква победителя от мача между Феликс Оже-Алиасим и Ян-Ленард Щруф.

Мачът започна нервно и за двамата тенисисти, като в първия гейм Димитров допусна двойна грешка и стана жертва на няколко отлични ретура на канадеца, който се добра до преднина от 15:40. Българинът намери сервиса си в правилния момент и спечели откриващия си сервис гейм. Нещо повече - Шаповалов не намираше първия си сервис и допусна две двойни грешки, които в крайна сметка доведоха до пробив в актива на Григор, който го реализира след прецизен минаваш удар от форхенд. Последва лесен сервис гейм за добре сервиращия Димитров, който набързо поведе с 3:0.



Въпреки че 28-годишният хасковлия достигна до дюс и във второто подаване на Шаповалов, поставеният под №8 пласира добре сервиса си във важните точки и се записа в резултата. До края на частта изненади в геймовете на сервиращите нямаше и по този начин Димитров затвори първия сет с 6:3.



В началото на втория сет нивото на сервис и при двамата тенисисти остана високо, като те нямаха проблеми да взимат подаванията си до 3:2. По-сериозна трудност се появи пред бившия номер 3 в шестия гейм на сета, където нашенецът игра почти само на втори сервис и се достигна до равенство. Все пак ретурите на канадеца не намираха очертанията на корта и така Гришо съумя да се измъкне. Двойна грешка на българина при 30:30 в деветия гейм на сета даде възможност на Шаповалов за изравняване на частите, но младокът не успя да пласира ретур в корта и се стигна до равенство - 5:5.



Достигна се до тайбрек, в който отново Димитров беше по-агресивният на корта с невероятни разигравания от дъното на корта, затваряйки мача в последователни сетове - 6:3 7:6(3) за час и половина игра на корта. Така финалистът от 2018 г. подпечата мястото си във втория кръг на надпреварата.

https://twitter.com/atptour/status/1226962872082759686?s=19

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор Димитров откри участието си в Ротердам с чиста победа над Шаповалов Петър Колев

Коментари





Следвайте ни в Facebook