Григор записа победа №300 в АТР тура след дебютен успех във Виена!

от в 21:42 на 21.10.2019
В
Григор Димитров реализира наглед комфортна победа срещу Дамир Джумхур, който обаче на моменти оказа голяма съпротива на българина. Все пак в крайна сметка първата ни ракета се наложи в два сета след 6:3 7:5, като във втори кръг в австрийската столица го очаква Матео Беретини. Днес също така българинът отбеляза своята победа номер 300 в АТР тура!

Добро впечатление правеше, че Григор се опитваше да натиска топката и от двете крила, като хасковлията често влизаше в състояние по време на мача, в които засипваше съперника си с многобройни уинъри. За жалост бившият номер три в света допускаше и спадове в знак на колебливост на моменти, но в крайна сметка нашето момче успешно държеше нещата под контрол.

Димитров започна мача по възможно най-добрия начин, повеждайки скоропостижно с 3:0. Българинът дори имаше шанс да поведе и с 4:0, но все пак Джумхур съумя да се разпише в резултата.

Въпреки това двойният пробив стана факт, след като босненецът инкасира брейк в последвалото си подаване, за да може Димитров да поведе с 5:1 гейма. В този момент аутсайдерът в двубоя демонстрира характера и борбеността си, като той съумя да върне единия пробив и да се добере на два гейма от съперника си, но при втория си опит за затваряне на откриващия сет Григор бе безупречен и след уверено подаване най-накрая хасковлията поведе в отделните части.

Босненецът се опитваше да накъса темпото чрез чести излизания на мрежата, като повечето пъти Дамир се увенчаваше с успех в тази зона на корта, но след нова поредица от грешки той започна и втория сет с инкасиран пробив.

Въпреки това последва моментален рибрейк, но поредният пробив в полза на Григор не закъсня много, като българинът отново притисна опонента си, за да спечели гейма на ретур при 2:2.

Макар че и този пробив не се оказа окончателен за Димитров, при 5:5 той сложи точка на надеждите на Джумхур след поредния пробив на сметката си, а след затвърждаването му хасковлията официално отбеляза първата си победа във Виена!

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор записа победа №300 в АТР тура след дебютен успех във Виена! В

Коментари





Следвайте ни в Facebook