Григор си е вкъщи, а не в болница; последствията от новината

от в 05:36 на 22.06.2020
В


Григор Димитров не е в болница, според специален рапорт на властите в Монако, а е у дома си. Рапортът гласи:

Още един човек е с положителен тест в Монако. Той се намира вкъщи, а не е в болница. В рапорта се добавя още, че това е първият нов случай в Монако от 3 седмици насам и той влиза под номер 100 за града.

https://twitter.com/belly_ems/status/1274812977494011909?s=19

От положителната проба на Григор тръгнаха 100-тици спекулации и въпроси по целия интернет.

Първо веднага бе запитано какво става с играчите на Αdria Tour (надпреварата бе мигновено прекратена, при излизане на новината), а източници твърдят, че състезателите са били извозени до хотела, където са настанени, и веднага тествани. Единственият, чиито тест е ясен за момента остава на шампиона от надпреварата в Белград - Доминик Тийм, който даде две отрицателни проби през миналата седмица - във Франция и Австрия.

https://twitter.com/josemorgado/status/1274803940530565121?s=19

Веднага на преден план дойде и темата за провеждането на US Open, а играчът Мад Райд смело попита как надпреварата смята, че ще се запази от позитивни случаи!

https://twitter.com/MattReid12345/status/1274235431916204033?s=19

Мен лично обаче, силно ме впечатлява, че дори след ужасната новина, че Григор Димитров е болен от Covid-19, някои продължават, вместо да кажат "оздравявай бързо", "възстановявай се" или нещо друго, позитивно, да коментират доста нелогични, дори леко "нелепи" коментари. В моментите след като излезна неприятната новина, качена лично от Димитров в неговия Instagram профил, веднага заваляха стотици позитивни коментари, които бяха най-нормалното и разбираемо нещо, което можеше да стане, защото всички сме съпричастни и единственото, което някак може да направим е да напишем нещо подобно.

За съжаление обаче веднага имаше и коментари на другия полюс, а имено, че това е "фалшива новина", че това е лъжа и т.н., но защо? Защо ни е ние като медия да казваме това, да си играем с нещо, което не е наша работа, но защо вие като читатели пишете това.

Затова такава тежа ситуация, като тази в момента, от гледна точка, че на всички нас като фенове, ни стана доста неприятно от получената новина, можем просто да бъдем хора, за малко, и да вярваме, че нещата ще се променят към добро. Затова, такива нещастни събития, ни правят по-силни, по-сплотени, но в същото време показват до голяма степен някои проблеми в обществото.

Но все пак - Бъди здрав, Гриша, дано скоро си на корта. Това е най-важното в момента около всичко това и се надяваме никой друг играч от тези в Белград и Задар да няма симптоми.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор си е вкъщи, а не в болница; последствията от новината В

Коментари





Следвайте ни в Facebook