Григор не успя да се справи с Борна Чорич в Задар

от в 15:45 на 20.06.2020
Диана Андреева


Двубоят между Григор Димитров и Борна Чорич, който сложи началото на турнира в Задар, завърши в полза на представителя на домакините след 4:1 4:1. Нашето момче срещна трудности и показа ниска успеваемост на начален удар, а това бързо изпрати срещата в полза на опонента му. Първата ни ракета все пак още има шанс да се класира към финала на турнира, но за тази цел трябва да запише победа срещу Новак Джокович и Педя Кръстин.

В началото на двубоя Чорич срещаше трудности с ретурите на втори сервис, но щом намери начин да се справя с началния удар на Димитров, представителят на домакините проби за 3:1 и впоследствие затвори сета в своя полза с 4:1, докато Григор видимо все още не намираше ритъма си.



Нестабилният сервис на Григор, заедно с непредизвиканите грешки от дъното на корта, помогнаха на Борна да доминира и във втората част. Чорич показа много стабилна игра от основната линия, а форхендът му беше прекалено стабилен. Това доведе и до нов бърз развой на сета - Димитров отстъпи с 4:1 и във втората част. Впечатление правиха немалкото двойни грешки на нашето момче и доста непостоянната игра, която той демонстрира, както в своите геймове, така и на ретур.

Следващият мач на Димитров ще бъде по-късно днес срещу Кръстин, като до тогава ще се изиграят три мача. Първата ни ракета попадна в група А, заедно със световния номер едно и организатор на надпреварата - Новак Джокович, като двубоят между двамага ще се състои през утрешния ден.



 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор не успя да се справи с Борна Чорич в Задар Диана Андреева

Коментари





Следвайте ни в Facebook