Джокович записа чиста победа срещу Кудла

от в 06:18 на 31.08.2019
В
Новак Джокович записа нов трисетов успех и след 6:3 6:4 6:2 елиминира представителя на домакините Денис Кудла.



Американецът игра доста разнообразно и често успяваше да пласира чудовищни удари по линиите на корта, удряйкиги изключително презицно, като това често затрудняваше Новак. Все пак сърбинът игра много устойчиво и въпреки неприятностите на сервис от достата двойни грешки, солиден във важните моменти, извоюва победата. В хода на срещата Ноле използва своя слайс бекхенд доста, нещо не толкова типично за играта му, ала все пак може би от контузията на световния №1, която го тормози в последно време, така и нямаше видими знаци в хода на двубоя.



През първата част Кудла играеше доста равностойно и въпреки рано допуснатия брейк, съумя да задържи мотивацията си и се бори до последно. Седмия гейм в сета се оказа ключов, а там Новак на два пъти отрази точки за пробив по категоричен начин, за да може впоследствие да поведе с 5:2, а оттам нататък трудности за световния №1 нямаше.

Във втората част отново Ноле започна по-активно и въпреки че първоначално му убегна пробива преднина, при 2:2 той вече стана факт и Джокович отново беше напред в резултата. Все пак Денис не се предаде и съумя да пресира опонента си в хода на сета, ала отново завързания осми гейм му убегна и в крайна сметка опонентът му успя да поведе с втори сет преднина.



През третата част ключовия гейм този път бе доста рано, а той се озова непосредствено след като Новак бе пробил за 1:0. В него Джокович все пак съумя да издържи и затвърди пробива си, а за да постигне това той трябваше да се справя със страхотните топки пратени от Кудла на линиите и трите двойни грешки дошли от ракетата му. Впоследствие и двамата отразиха по една нова възможност за пробив преди при 4:2 Денис за втори път в сета да бъде пробит, а оттам впоследствие и да предаде срещата след 6:2.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович записа чиста победа срещу Кудла В

Коментари





Следвайте ни в Facebook