Джокович спечели титаничния сблъсък №50 срещу Федерер и се класира на рекорден осми финал в Мелбърн!

от в 13:04 на 30.01.2020
Марк Хаджижеков
Новак Джокович отново намери начин да надиграе Роджър Федерер в мач от Големия шлем! Сърбинът спечели сблъсък №50 между двамата на полуфиналите на Australian Open 2020 след 7:6(1) 6:4 6:3, за да се класира за осмия си финал в надпреварата. Така Ноле подобрява баланса в срещите си срещу швейцареца на 27 победи и 23 загуби, а спечели ли сърбинът финала в неделя, той ще се завърне и на първото място в световната ранглиста от понеделник!

https://twitter.com/atptour/status/1222839165429006336?s=20

Мачът започна с отявлено предимство за „Маестрото”, който макар че се наложи да измъква първия си сервис гейм от 15:40, впоследствие проби на свой ред. Последва рибрейк за Джокович, но това не притесни Федерер, който продължаваше да не дава абсолютно никакво темпо на своя съперник, като швейцарецът засипваше сърбина с купища уинъри.



Скоро шесткратният шампион в Мелбърн проби отново, като уинърите бяха цели 20 след само пет изиграни гейма. Джокович, от своя страна, изглеждаше зашеметен и не очакваше съперникът му да играе на толкова високо ниво. Федерер достигна и до 0:40 при резултат 4:1 в своя полза, като откриващата част вече изглеждаше съвсем загубена за световния номер две.

От този момент нататък обаче Джокович инициира обрата си, изваждайки поредния „трик от ръкава” си. Ноле съумя да спаси подаването си, за да намали изоставането си с два гейма, а впоследствие успя и да пробие в последния възможен момент, след като Федерер допусна серия от грешки, сервирайки за успеха в първия сет.



Не след дълго „Джокера” изравни за 5:5, когато той имаше възможност да реализира още един пробив, но тогава бе ред на Федерер да демонстрира хладнокръвие, като швейцарецът намери начин да измъкне подаването си и отново да поведе в резултата.

Джокович все пак скоропостижно се добра до тайбрек, а там, подобно на двубоя им на миналогодишния Уимбълдън, сърбинът не допусна нито една грешка, като същевременно Ноле стана автор и на майсторски печеливши удари.

https://twitter.com/atptour/status/1222820488902168576?s=20

Федерер пък бе значително по-скован и така швейцарецът се поздрави с едва една точка на сметката си в дългия гейм, преди да преклони глава в откриващата част пред Джокович, който изстреля един от марковите си ретур уинъри, за да завърши тайбрека със стил.



През втория сет вече везните бяха наклонени в полза на Ноле, който на няколко пъти достигна до възможност за пробив в подаването на опонента си, но Федерер съумяваше да се спаси и се държеше близо в резултата.



При 5:4 обаче вторият поставен достигна до нова възможност за пробив, явяваща се и сетбол, а след блестящ спринт на сърбина, който реализира минаващ удар, след като Федерер изпълни технична къса топка, той се доближи на сет от крайния успех.

https://twitter.com/doublefault28/status/1222830640313389057?s=20

Джокович заиграваше все по-освободено, което носеше само и единствено неприятности на Федерер, който инкасира пореден пробив при 3:2 в полза на своя съперник. Това бе и последната част на пъзела, от която се нуждаеше Джокович, за да се добере до трисетовия успех в днешния сблъсък.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович спечели титаничния сблъсък №50 срещу Федерер и се класира на рекорден осми финал в Мелбърн! Марк Хаджижеков

Коментари





Следвайте ни в Facebook