Джокович триумфира на W&S Open за втори път и изравни Надал по брой спечелени „Мастърс” титли!

от в 22:11 на 29.08.2020
Марк Хаджижеков


Новак Джокович е горд носител на двоен „Златен Мастърс”! Днес Ноле отново извади един от „магическите триковете от ръкава си”, за да съумее да реализира обрат срещу намиращия се в свирепа форма Милош Раонич - 1:6 6:3 6:4! Така освен че „Джокера” записва нов исторически рекорд в блестящата си кариера, той изравнява и този на Рафаел Надал за най-много спечелени титли от „Мастърс” надпреварите - и двамата са триумфирали на 35 трофея от елитната верига, като днес Ноле спечели и четвъртата си титла за 2020-та година. Така Джокович ще вземе участие на US Open, бидейки все още непобеден през този сезон!

През първата част Джокович сякаш не присъстваше на корта; световният номер едно инкасираше пропуск след пропуск, а началният му удар му носеше катастрофални последици. Сърбинът допусна цели четири двойни грешки в рамките на сета, а Раонич само това и чакаше, за да реализира два бързи пробива и да се откъсне напред в отделните части на двубоя.

джокович

През втория сет обаче Джокович заигра по-добре, а макар че световният номер едно отново срещаше затруднения на начален удар, до брейк в полза на канадеца така и не се стигаше.

Ноле търпеливо дочака момента, в който Милош занижи нивото си на сервис, за да реализира ключов пробив при 3:2. Впоследствие „Джокера” заигра значително по-освободено, намалявайки рязко грешките в играта си, за да се доближи на гейм от изравняване на сетовете.

Въпреки че при 5:3 първият поставен изостана с 0:30, в крайна сметка Джокович се пребори за подаването си, за да вкара финалния двубой на надореварата в трета решителна част.

Тя започна наглед потресаващо за водача в ранглистата, който инкасира пробив още в първия си сервис гейм, но тогава последва перфектен гейм на ретур, в който Ноле изигра три феноменални ситуации от контраатака, за да може не след дълго да се завърне в битката за трофея и да достигне до паритет в резултата.

Джокович задържа високото ниво на играта си и в следващия гейм при посрещане, за да достигне до нов пробив на сметката си след поредната порция феноменални отигравания от наглед крайно непечеливши позиции.

С това дойде и тонусът в играта на Ноле, който често след спечелена важна точка повишаваше децибелите, изпращайки ясно послание на своя съперник за моментното си състояние.

https://twitter.com/doublefault28/status/1299783019532873733?s=20

Раонич все пак съумя да прекрати негативната серия от четири последователни загубени гейма, но вече бе твърде късно за високия канадец, тъй като лидерът в ранглистата не изпусна преднината си и след още два гейма на сметката си Джокович спечели своята 35-та „Мастърс” титла!

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович триумфира на W&S Open за втори път и изравни Надал по брой спечелени „Мастърс” титли! Марк Хаджижеков

Коментари





Следвайте ни в Facebook