Жребият за ATP Cup е изтеглен!

от в 07:48 на 16.09.2019
В


19-те държави, които вече са се класирали за първото издание на ATP Cup, бяха разпределени в шест групи и три австралийски града - Бризбейн, Пърт и Сидни, след като жребият бе изтеглен в официалното събитие в Операта на Сидни. Кен Роузуел, Джон Нюкамби, Патрик Рафтър и Лейтън Хюит взеха участие в церемонията за събитието, което ще се проведе между 3-12 януари, като това ще придаде страхотен старт на сезон 2020.

Топ поставеният отбор - Сърбия, воден от сегашния номер едно - Новак Джокович, ще играе на Pat Rafter Arena в Бризбейн. Вторите поставени - Испания, ще оглавят полето в Пърт, където световният номер две - Рафаел Надал, ще се състезава за пръв път в своята кариера в Пърт.

Третите поставени - Швейцария, предвождани от световния номер три - Роджър Федерер, ще играят своите мачове в груповата фаза в Сидни на Ken Rosewall Arena, която в момента претърпява ремонт за 50 милиона австралийски долара за подготовка на турнира. Великобритания, която се класира благодарение на защитения ранкинг на Анди Мъри - втори, ще играе в Сидни, докато домакините - Австралия, ще участват в Бризбейн.
















































Бризбейн Пърт Сидни
Група А Група F Група В Група D Група С Група Е
Сърбия Германия Испания Русия Швейцария Австрия
Франция Гърция Япония Италия Белгия Хърватия
Южна Африка Канада Грузия САЩ Великобритания Аржентина
TBD Австралия TBD TBD TBD TBD

Всеки член на световния топ десет на АТР ранглистата, както и 27 от топ 30, ще участват в надпреварата с награден фонд 15 милиона щатски долара. Още пет държави ще се класират на 13 ноември. Осемте държави, които спечелят най-много по време на груповите фази в трите австралийски града ще играят след това на финала на АТР Cup в Сидни, където ще се изиграят четвъртфиналите в рамките на два дена, полуфиналите и финалът. Всеки мач между държавите се състои от два мача поединично и един двойков мач.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Жребият за ATP Cup е изтеглен! В

Коментари





Следвайте ни в Facebook