Какво е ATP Cup и как България ще се включи?

от в 15:29 на 28.12.2019
Димитър Панков

Какво е ATP Cup?


Още в началото на новия сезон очите на цялата тенис общност ще бъдат вперени в новата надпревара - ATP Cup. Това е страхотен нов турнир, с който ще дадем старт на новото десетилетие и на един вълнуващ сезон. Това е турнир, в който ще се противопоставят 24 държави и често се сравнява със световното първенство във футбола. Турнирът се провежда между 3 и 12 януари в австралийските градове Сидни, Бризбейн и Пърт и ще има дневна и нощна сесия.

Колко е максималният брой точки и пари, които могат да се спечелят от всеки един състезател?


Непобеден играч, който играе и спечели всичките си мачове ще спечели 750 точки и 250000 долара.


Как работи турнирът?


24 отбора се разпределят в 6 групи като шестте отбора победители и двата най-добри втори отбора се класират за финалната фаза на турнира, където осемте най-добри държави ще определят победителят.

Какъв е форматът на турнира?


Всеки сблъсък между отборите ще се състои от два сингъл мача и един двойков. Който отбор спечели първи два мача печели сблъсъка като в груповата фаза всяка държава ще има 3 сблъсъка, Форматът на срещите е 2 от 3 тайбрек сета.

Кои са представителите ни и в коя група е България?


Тенисистите, които ще представят България на ATP Cup са Григор Димитров, Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Александър Донски и Адриан Андреев. България попадна в група с Великобритания, Белгия и Молдова в Група C на ATP Cup. Мачовете на България са в Сидни, като в първия дуел играем срещу Великобритания, водена от Анди Мъри. Белгия ще се води от Давид Гофен, а Молдова - от Раду Албот.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Какво е ATP Cup и как България ще се включи? Димитър Панков

Коментари





Следвайте ни в Facebook