Ник Кирьос с нова благотворителна акция - ще дарява по 200 долара на всеки ас

от в 19:33 на 02.01.2020
Диана Андреева


Ник Кирьос не веднъж е показвал, че независимо от екстравагантния си характер, притежава "голямо сърце". Австралиецът често посещава болници, както и притежава собствена фондация за подкрепа на деца. Преди време Кирьос бе споделил, че тази организация е едно от нещата, които най-много го мотивират.  Новата благотворителна кампания на Ник, за която той сподели в акаунта си в "twitter", е свързана с пожарите в Австралия - на всеки реализиран ас, той ще дарява по 200 долара. За първи път на ATP Cup феновете ще могат да видят местния тенисист в сряда, като отборът на Австралия е в една група с Германия, Гърция и Канада.

https://twitter.com/NickKyrgios/status/1212677231270645762?s=07

Идеята на Кирьос беше последвана от неговите сънародници Алекс де Минор и Джон Милман, които ще даряват съответно по 250 и 100 долара на всеки ас. Мотивирани от Ник, организаторите на ATP Cup също се включиха в тази инициатива, като по време на цялата надпревара ( от 3 до 12 януари) те ще дават по 100 долара на всяка една директна точка от начален удар.

Пожарите в Австралия са изпепелили повече от 5 милиона хектара площ, като е обявено бедствено положение в различни региони. До сега са пострадали поне 18 души, а над 1200 семейства са загубили домовете си. За разлика от хората, които биват евакуирани по бреговете, множество животни са изоставени в огъня и са изгорени живи.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ник Кирьос с нова благотворителна акция - ще дарява по 200 долара на всеки ас Диана Андреева

Коментари





Следвайте ни в Facebook