Младенович надделя над Барти в драматичен двубой, но Томлянович изравни резултата

от в 10:21 на 10.11.2019
В
След невероятния си успех вчера, днес водачката на рангилстата Ашли Барти отстъпи на французойката Кристина Младенович. След много оспорван трисетов сблъсък, завършил 2:6 6:4 7:6(1), Младенович възвърна водачеството на страната си в надпреварата Фед Къп.


Независимо обещаващия си старт, след края на първия сет Барти започна да греши много, като дори местната публика не съумя да спомогне на своята любимка. В началото австралийката си служеше перфектно с всеки един удар, ала впоследствие тя не беше толкова агресивна, което я принуди да пропилее няколко решаващи брейкбола, а по-късно и да отстъпи.


Младенович, от своя страна, за пореден ден не показа никак убедителен тенис. Макар че допускаше грешки в ключовите моменти, все пак в крайна сметка французойката излезе по-стабилната психически и така след малко повече от два часа и половина затвори мача в своя полза.



Все пак във втория ден от надпреварата резултатът между двете страни отново е равен. Независимо от загубата на Барти, Айла Томлянович успя да надвие Полин Парментие и да запази надеждите на страната си за успех над Франция. Първоначално Томлянович трябваше да се изправи срещу Каролин Гарсия, но световната номер 45 се отказа от участие в двубоя. Независимо че срещаше трудности на първи сервис, австралийката не допусна нито веднъж да изостане в резултата. Така, възползвайки се от грешките на своята опонентка, Айла се наложи с рутинното 6:4 7:5.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Младенович надделя над Барти в драматичен двубой, но Томлянович изравни резултата В

Коментари





Следвайте ни в Facebook