Младите нямат спирка: Коко Гоф е новата шампионка в Линц

от в 17:12 на 13.10.2019
В


Коко Гоф успя да се добере до титлата в Линц! Американката спечели трофея след като се наложи над шампионката от Ролан Гарос през 2017 - Йелена Остапенко. Двете направиха великолепен мач, но в крайна сметка Кори надделя с 6:3 1:6 6:2, а благодарение на днешната си победа, от следващата седмица младата Гоф ще е 71 в световната рангилста.

Въпреки че показа невероятна игра през втория сет, Остапенко не можа да задържи формата си, отстъпвайки след категорична развръзка в решаващата част. Благодарение на помощта на своята треньорка - Марион Бартоли, днес Йелена се добра до първи финал от май 2018 насам. Независимо, че Остапенко показа борбеност, нищо не и помогна да застане на пътя на младата си опонентка.



Поради отказването на гъркинята Мария Сакари, Коко Гоф успя да продължи в основната схема като щастилва-губеща, а днес тя спечели и титлата в австрийския град. Благодарение на сегашната си победа, Коко е най-ниско класираната шампионка на турнир от тура. Друг рекорд, който Кори постигна е, че е най-младата състезателка спечелила трофей от 2004 насам.

Независимо, че е на едва 15 години и 7 месеца, Коко Гоф демонстрира невероятна игра. След като навлезна в мача с убедителното 3:0, Кори задържа нивото си на игра до края на сета. Въпреки че се бори до последно, Остапенко не можа да намери правилното темпо, с което да окаже съпротива на своята опонентка, отстъпвайки след едва 32 минути.



Мисълта, че се намира на един сет от първата си WTA титла видимо повлия върху играта на Коко. Още от първия гейм ръката на младата американка се стегна, което я принуди да прекрати невероятната си игра от миналата част и да се бори за всяка точка. Така притеснението на Гоф в комбинация с невероятната игра от страна на Остапенко доведоха до изравняване на сетовете.

След убедителната втора част, Йелена беше в серия от четири поредни спечелени гейма, ала този ритъм рязко се наруши в решаващия сет. Макар че се намираше в по-изгодна позиция, Остапенко сякаш беше изоставила добрата си игра на скамейката. Така благодарение невероятнитепси отигравания, Кори поведе с убедителното 5:0. Въпреки че пропиля два мачбола, на третия такъв американката успя да пренебрегне напрежението и затвори мача в своя полза.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Младите нямат спирка: Коко Гоф е новата шампионка в Линц В

Коментари





Следвайте ни в Facebook