Никола Маю упреква Жерар Пике: ,,Той не дава максимума за Купа Дейвис"

от в 10:56 на 20.05.2020
Анисия Стоева


Организаторът на Купа Дейвис и звезда на ФК Барселона- Жерар Пике не беше сигурен дали отборният турнир може да се проведе зад затворени врати, заради пандемията от коронавирус. Поради песимистичното си поведение футболната звезда беше разкритикувана от френския тенисист Никола Маю.

Маю упрекна Пике за това, че дори не търси възможности за провеждането на Купа Дейвис тази година. Французинът намекна, че отмяната на турнира би се "отразила благоприятно" на Пике поради финансови причини. Също така, Никола разкритикува испанецът, че е съсипал основата на най-стария тенис турнир.

Никола

,,Не разполагаме с много информация, но като играч ти остава просто да се довериш на официалните обявления. А когато чуя Пике, изключително много се разочаровам"-споделя Маю пред ,,L’Equipe''.

Французинът обясни, че виждайки го толкова песимистичен, той създава впечатлението  на човек, който не търси решения на проблема. Световният номер три в ранкинга на двойки е на мнение, че Жерар не дава максимума за Купа Дейвис.

Никола

,,Бих искал да виждам, че влага толкова енергия за спасяването на Купа Дейвис, колкото при утвърждаването на турнира. Тоест намиране на начин събитието да се проведе в Мадрид или някъде другаде, а не да унищожава основата, крепила турнира над сто години."- добави още Маю.

,,Съобщението, което той внесе с обявлението си беше следното: ,, Ако ситуацията в Мадрид е усложнена и турнирът не може да се проведе там, ами ще го отменим и ще спестя пари."Много ме притеснява това, като виждам какво се случва вече повече от година. Не играем срещу турнира. Може би това му подхожда" заключи Никола.

Никола

Инвестиционната компания ,,Космос" на Жерар Пике превърна турнира в едноседмично състезание, изправяйки един срещу друг 18 отбора, представляващи държавите си. Надяваме се, че организаторите на Купа Дейвис обсъждат всяка възможност за провеждането на турнира тази година.

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Никола Маю упреква Жерар Пике: ,,Той не дава максимума за Купа Дейвис" Анисия Стоева

Коментари





Следвайте ни в Facebook