Официално: Без тенис на ниво ATP, WTA и ITF до 7 юни

от в 20:06 на 18.03.2020
В


Поради развилия се проблем покрай COVID-19 - ATP, WTA и ITF взеха решение да удължат карантината по кортовете до 7 юни. Така всеки официален турнур, независимо при жените или мъжете, и на кое ниво в професионалния тенис няма да се проведе.

Това означава и че сезон на клей така и няма да има, а при добро стечение на обстоятелствата, първата настилка, на която ще можем да гледаме съзтезателите от професионалния мъжки тенис ще бъде тревна.



Важната промяна обаче, която навлиза в тениса с тази наредба е, че и ранглиста ще бъде замразена, което значи и че тенисистите няма да губят точки без игра.

Първоначално мъжката тенис асоциация ATP обяви 6-седмично прекъсване на мъжкия професионален тенис заради ескалиращите проблеми със здравето и безопасността, произтичащи от глобалния проблем, наречен COVID-19. Прекратяването означава, че всички събития на ATP Tour и ATP Challenger Tour, насрочени до седмицата на 20 април включително, няма да бъдат проведени. Сега обаче поради ескалиралата ситуация и вече повечето регистрирани смърни случаи в Европа в сравнение с Азия, видимо тенис асоциацията взе нужните мерки.

Вижте какво все пак ще може да очакваме след 7 юни при мъжете!

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Официално: Без тенис на ниво ATP, WTA и ITF до 7 юни В

Коментари





Следвайте ни в Facebook