Официално: „Мастърсът” в Мадрид бе отменен

от в 11:30 на 04.08.2020
Марк Хаджижеков
Организаторите на „Мастърс” надпреварара в Мадрид съобщиха, че турнирът тази година официално няма да бъде проведен. Естествено, това е следствие на пандемията, причинена от коронавирус.

По новия календар на АТР до края на годината надпреварата в испанската столица трябваше да се проведе между 12 и 20 септември, точно една седмица преди началото на Ролан Гарос.



Така се образува пауза между финалите на US Open и началото на „Мастърса” в Рим.

По този начин обаче се нарушава подготовката на доста играчи, които са планирали да участват както на северноамериканския тур, така и на европейския такъв. Много от тенисистите ще срещнат трудности при смяната на настилките от хард на клей.



Навярно отмяната на турнира в Мадрид ще привлече и много състезатели, които са планирали да играят само на европейските турнири. Благодарение на липсата на „Madrid Open” и свободната седмица, която се получава като резултат на събитията, вероятността повече тенисисти да участват на US Open се увеличава.



Засега Cincinnati Masters, както и US Open вървят по план, като и двата турнира ще се проведат на кортовете на Flushing Meadows в Ню Йорк.

Източник: essentiallysports.com


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Официално: „Мастърсът” в Мадрид бе отменен Марк Хаджижеков

Коментари





Следвайте ни в Facebook