Пат Кеш: Роджър Федерер и Рафаел Надал са като електрически автомобил и Ферари

от в 11:33 на 07.06.2020
Анисия Стоева


Швейцарският Маестро- Роджър Федерер, и испанската звезда- Рафаел Надал, са едни от най-добрите играчи в историята на тениса. Обаче те се различават по много начини и бившият тенисист- Пат Кеш, говори за тези различия в скорошно интервю. Вижте какво каза той:

Роджър е изключително последователен и мисля, че най-великият му рекорд е броят на поредните четвъртфиналите в турнири от Шлема. Това е абсолютно феноменално. Като играч, който не беше толкова последователен, винаги съм обичал хората, които могат да играят така без да се контузват. Рафа може би има повече мощ, ако говорим за вдигане на тежести или нещо подобно. Затова виждам Роджър като електрически автомобил, а Рафа като Ферари”.

федерер

Пат Кеш каза доста верни неща. Швейцарецът е най-последователния играч в историята. В сравнение с други тенисисти, той е страдал от по-малко контузии и това е причината, поради която той все още може да играе, дори на 38, което е нещо, което не виждаме често. А ние го очакваме да продължи да играе така.

федерер

Една от причините за това е съревнованието му с големия му съперник- Рафаел Надал, за най-велик играч в историята. Тази надпревара е най-голямата в тениса, а победителят ще бъде определен по броя спечелени титли от Шлема.

Швейцарският Маестро държи този рекорд, но съперникът му е опасно близо. Всъщност след титлата му на Откритото първенсто на САЩ през 2019, Рафа увеличи колекцията си до 19 титли от Шлема. А това означава, че разликата с Федерер е само един трофей, което е и причината Роджър все още да се състезава.

федерер

Той със сигурност ще спечели още титли, за да увеличи преднината си, докато испанецът ще се опита да го изпревари. Не знаем кой ще излезе победител от тази надпревара, но можем да бъдем сигурни, че тази битка ще бъде изключително завладяваща.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пат Кеш: Роджър Федерер и Рафаел Надал са като електрически автомобил и Ферари Анисия Стоева

Коментари





Следвайте ни в Facebook