Пат Кеш: Роджър Федерер не е дори втория най-велик играч

от в 14:05 на 03.06.2020
Анисия Стоева


Мнозинството от хора в тенис света смятат Федерер за най-великия играч за всички времена, като швейцарецът се радва на най-голяма фен база. Тенис стадионите винаги са запленени от магията на Федерер, но експертите смятат, че посланникът на този спорт не е най-добрия играч.

Наскоро шампионът от Уимбълдън от 1987- Пат Кеш, разясни мнението си, че Федерер се намира зад съперниците си- Рафаел Надал и Новак Джокович. Първо, взимайки предвид статистиката Head to Head срещу сърбина и испанеца, цифрите не са в полза на швейцареца.

Пат Кеш

Роджър е спечелил 40% от двубоите си срещу Рафа, а срещу Новак е излязъл като победител в 23 от 50-те пъти, в които са се срещали. Следователно, тази статистика поставя Федерер в губеща позиция в дебата за най-велик играч в историята.

,,Всеки казва, че Федерер е най-великия играч в историята, но той не е дори втория най-добър. Трудно е за вярване, да. Но за да бъдеш определян така, трябва поне да имаш положителна статистика срещу най-големите ти съперници. Със сигурност бих казал, че това е първият фактор” , споделя Пат Кеш.

пат кеш

След това Кеш спомена, че ,,балетния” стил и лекотата, която внася в играта е несравнима. Но още веднъж той подчерта, че Федерер не се чувства комфортно на някои настилки например бавните закрити хард кортове, и неговия тенис е повече „олд скул” стил.

,,Ако говорим за машина за уинъри, той със сигурност е най-добрия за всички времена. В това, в придвижването и във всичко останало. Но на определени настилки и в много други неща има малко остарял стил”, добавя Пат Кеш.

Световният №4- Роджър Федерер, наистина държи забележителни рекорди в Тура, но Кеш вярва, че Джокович може да подобри всички.

пат кеш

,,Федерер е развил по-атакуваща игра и бавните настилки и твърдите топки изобщо не му отиват. Рекордите му са феноменални, но Джокович може да счупи всеки един от тях и се приближава до това”, завършва Пат Кеш.

Когато Роджър Федерер започна да печели титли от Шлема и беше абсолютно доминиращ играч, Джокович започна да пробива в професионалния тенис.Швейцарецът спечели първите си 12 титли от Шлема още преди Джокович да спечели първата си такава в Мелбърн.

пат кеш

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пат Кеш: Роджър Федерер не е дори втория най-велик играч Анисия Стоева

Коментари





Следвайте ни в Facebook