Първото българско приложение за тенис новини (на 3 клика разстояние)

от в 10:44 на 17.04.2020
В
MV Tennis World официално е първият български тенис сайт, разполагащ с приложение за актуални тенис новини. То е от съвсем нов тип (Прогресивни приложения - PWA) и е направено така, че да създава пълно усещане за приложение за телефон, докато реално не използва паметта Ви.

Осигурили сме офлайн страница с няколко статии, които ще можете да четете, дори ако нямате достъп до Интернет, а дискусията, редовните ъпдейти и всичко, което се случва, ще се обновява автоматично, когато влезете в сайта за по-малко от 1.9 секунди. Приложението ще Ви позволи да сте на крачка от случващото се и ще улесни всички Вас много повече в това да знаете всички тенис новини.

Инсталация:


Преди да натиснете "Добавете на начален екран", бъдете сигурни, че сте на началната страница с всички новини!



Android (Huawei):





Android (Samsung):





Apple:





Пуш Известия


Както всяко приложение, така и нашето позволява инсталирането на опция за известия, за да може да сте в час с всички тенис новини. Разбира се, ние няма да Ви уведомяваме за всяка една статия, която качваме, защото не искаме да нарушаваме личното Ви пространство и ще изискваме Вашето позволение, ако искате да Ви изпращаме най-интересните материали.

Идеята ни е чрез тази опция да успеем най-бързо и лесно да уведомим всички фенове за най-интереното, което се случва веднага щом то стане факт. Ще се радваме да ни се доверите и да ни позволите да пращаме такива съобщения до вас и вашето устройство, а ние обещаваме да не досаждаме много и да споделяме само най-интересните тенис новини, интервюта и мачове. :)

Трябва камбанката да е зачеркната, за да се абонирате!!!!



GDPR


Веднага да уточним около миналата точка за известията, разбира се, с оглед изискванията на Европейския съюз, ние сме предоставили на нашите потребители всичко нужно за защита на личните данни и поради тази причина сме въвели и т.нар. cookies.

За PWA приложенията


PWA е тип приложение, позволяващо на потребителя по съвсем нов начин да изживее преживяването си на телефон, когато отвори сайта. Липсата на линково пространство отгоре дава съвсем друго усещане, когато потребителят скролва и разглежда страницата.

Трендът с подобни приложения започна още преди няколко години, въпреки че много трудно Google Play и App Store одобряват допускането им до пaзaра заради факта, че те са бързо създаващи се и скоро  ще имa купищa от тях, а това прави и евентуален контрол по-сложен - системата на Android вече от няколко месеца вдигна сериозно ръста на подобен вид приложения в своята гама, а дори Apple, тези толкова взискателни техници с огромен лист критерии, вече все по-често одобряват публикуването им.

За идеята


От къде обаче дойде тази идея - от вече близо 2 месеца сайтът ни работи активно за това да подобри скоростта си, а през последните месеци, дори читателите ни да не са забелязали, страниците на нашия сайт зарежадат много по-бързо от преди. Също така вече имаме активиран APM (Accelerated Mobile Pages), позволяващ на страниците да нямат досадното и отнемащо доста от времето Ви зареждане, а бързо да се отваря при едва един клик.

Забелязахме обаче колко време прекарваме на телефона, както и че въпреки многото ни усилия, сайтът така и не можеше да се зарежда нормално. Това ни обедини и около нова идея, а именно, че блогът ни, който вече над година развиваме, трябва да бъде уникален и различен, да направим нещо ново, което досега е отсъствало в българското виртуално пространство, а именно - да пуснем свое приложение.

Оттам трябваха няколко безсънни нощи, работа, консултации и какво ли още не, за да можем да достигнем желаните резултати, а силно вярваме и в това, че те са на линия.

За офлайн страницата:


Подготвихме я за всички, които искат да четат за тенис, но нямат Интернет - прецедент досега и несрещано в абсолютно никой тенис сайт досега. Там за момента сме пласирали 6-7 статии, които да може да погледнете в моментите без Интернет, като съвсем скоро ще добавим и още много, а до края на месец май ще можете да видите биографиите на почти всички тенисисти от топ 10 в днешно време, както и на някои тенис легенди от миналото, за да може наистина винаги да има какво да четете.

Страницата е направена с меню, показващо какво сте чели вече, както и даващо бърз достъп до всяка статия, която пожелаете.

За дискусията:


Приложението поддържа нашата толкова популярна дискусия напълно и позволява на всеки един от Вас да се включи в нея, а ние дори добавихме място в менюто ни, което да Ви води към нея, за да може максимално бъзро да бъдете на мястото, където се говори за тенис новини, за всичко около играчите и за още нещо ;), а всички тези промени са до голяма степен породени именно от момчетата и момичетата там, които ни мотивират да се развиваме ежедневно и са толкова активни в живота на сайта, за което сме им много благодарни.

Помощниците ни


Екипът ни, макар и до голяма степен съставен от доброволци, се развива всеки ден, а с помоща на Петър Колев, Максим Енчев и Ради Тодоров, пишещи напълно по свое желание страхотни статии, ние можем гордо да заявим, че вървим напред и гоним целите си, а без тях нямаше да е същото. Те бързо станаха част от нас, а разговорите вечер и готините моменти ще останат завинаги.

С тяхното идване и, разбира се, страхотната работа на Калоян Соколов, Марк Хаджижеков и Диана Андреева, ние отразяваме всички тенис новини максимално бързо, качествено и най-важното - обективно, а за тази цел през последните 6 месеца сме написали повече от 1600 статии.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Първото българско приложение за тенис новини (на 3 клика разстояние) В

Коментари





Следвайте ни в Facebook