Рожденикът Тийм си подари място в трети кръг на US Open

от в 23:13 на 03.09.2021
Мирела Николова

Световният №3 Доминик Тийм се класира за третия кръг на втория за годината турнир от Големия Шлем US Open след комфортна победа в последователни сетове над индиеца Сумит Нагал – 6:3 6:3 6:2. Това беше първа среща между двамата, в която австриецът показа класата си и заслужено надделя над неопитния си съперник. За място на осминафиналите Доминатора ще играе срещу хърватина Марин Чилич, който се справи в 4 сета с Норберт Гомбош.



Мачът започна силно за Тийм, който благодарение на солидната си игра от дъното на корта и множеството грешки на съперника се откъсна в резултата с 3:0. Постепенно Нагал започна да стабилизира играта си и в петия гейм, продължил над 10 минути, съумя да върне пробива, а след това и да изравни геймовете. При 4:3 в полза на Доминик сервисът на индиеца се пропука и трикратният финалист на турнири от Шлема не пропусна възможността да пробие, след което затвори сета на свое подаване – 6:3.



Втората част също стартира комфортно за световния номер 3, който бе запазил устрема си от предишния сет и успя да материализира още първия брейк пойнт. Последваха няколко рутинно спечелени гейма от сервиращите, за да се стигне до резултат 4:2. Тогава двамата си размениха по един пробив и след нов неубедителен сервис гейм на индиеца сетът отиде в сметката на Тийм – 6:3.



Третата част не предложи особено голяма интрига, тъй като подобно на първите два сета, и тук Доминатора проби рано. Той постави под напрежение и следващото подаване на Нагал, но индиецът показа характер и след серия спасени брейк пойнти измъкна гейма си. Финалистът от тазгодишния Australian Open беше доста солиден от сервис до края и не позволи на опонента си да се завърне в резултата. След почти 2 часа игра на корта и втори пробив в сета Доминик Тийм успя да затвори мача на сервис на Нагал за крайното 6:3 6:3 6:2.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рожденикът Тийм си подари място в трети кръг на US Open Мирела Николова

Коментари





Следвайте ни в Facebook