Сензация: Норвегия победи САЩ след два обрата

от в 15:31 на 03.01.2020
Максим Енчев
Тимът на Норвегия постигна невероятна победа над тима на Съединените Американски Щати, изковавайки впечатляващ обрат на първото издание на AТП Къп. Двата отбора се намират в група D заедно с Италия и Русия. Норвежкият отбор се наложи с две на една победи над американските си опоненти.



В първия мач на вторите ракети много по-опитният Тейлър Фриц се изправи срещу младия Виктор Дурашович. Американецът спечели два пъти подаването на норвежкия тенисист в двата сета и така той се справи със световния номер 332 с 6:2 6:2.



Голямата изненада дойде във втория мач, където от сет изоставане Каспър Рууд се справи с Джон Иснър в много тежък мач 6:7(3) 7:6(10) 7:5, с което остави шансовете на Норвегия за победа. В първия пробивите отсъстваха, а гигантът, след като си осигури бърз аванс в тайбрека, се откъсна със сет преднина. Втората част също мина без пробиви и се стигна до тайбрек, който беше истинско предизвикателство и за двамата. Все пак с един мини пробив в неговия край скандинавецът се пребори за паритета в отделните части.

В третия сет Рууд поведе с 6:5 гейма, когато след разколебаване в началния удар на Иснър, той получи възможност при 0:40, която реализира и така затвори мача.



В мача на двойки норвежците също далеч не бяха фаворити, но все пак Дурашович и Рууд съумяха да се наложат над Остин Крайчек и Раджийв Рам. В първия сет Норвегия бе пробита в петия гейм, с което американската двойка затвори частта с 6:4. Във втория сет обаче норвежците пробиха в четвъртия гейм и така изравниха след 6:3, а в решаващия шампионски тайбрек те бяха много убедителни и го спечелиха с 10:5 точки.

Така отборът на Норвегия си осигури първа победа и в неделя скандинавците ще се изправят срещу тима на Италия.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сензация: Норвегия победи САЩ след два обрата Максим Енчев

Коментари





Следвайте ни в Facebook