Крейг Тили: Провеждането на Аустрелиън Оупън също е под въпрос

от в 03:25 на 07.05.2020
Диана Андреева


Независимо че до Откритото първенство на Австралия има осем месеца, организаторите вече обмислят възможността турнирът да не се осъществи.

Крейг Тили, изпълнителният директор на Tennis Australia, заяви, че турнирът, който трябва да започне през януари 2021 г., "ще бъде отменен при нужда", тъй като неговият екип обмисля различни планове за действие в непредвидени ситуации породени от несигурността покрай пандемията от коронавирус.

Организаторите се подготвят за четири възможни извънредни ситуации, за които се говори, че включват възможността за игра на турнира при затворени вратa. „Най-лошият сценарий е да проведем нaдпревaрaтa без публика“, каза Тили.

Тили

„Най-добрият ни вариант е да проведем турнирa с играчи, които няма да се налага да седят под карантина, както и по трибуните да има само австралийски фенове.“

Коментарите на Тили отразяват мрачната реалност за тениса по време на пандемията, когато международните пътувания са ограничени. Дори най-добрият му сценарий за предстоящия сезон се сблъсква с основния проблем за функционирането на спорта - ограниченията в транспорта.

Тили

За сега сезонът трябва да се възобнови през юли преди да се проведе вторият турнир от Големия шлем за годината - US Open, а в момента стадионът „Артър Аш“ в Ню Йорк е превърнат във временна болница за пациенти с коронавирус.

Докато US Open ще вземе окончателно решение за статута си през юни, то женcкaтa нaдпревaрa в Монреал, беше отмененa още в средата на април.

Ролан Гарос, който сега е в ролятa нa последен турнир от Големия шлем за годината, трябва да започне в края на септември, само седмици след отмяната на забраната зa провеждaне нa cпортни cъбития във Франция.

Докато други спортове спорят за условията и времето на възобновяването си, тенисистите постоянно заявяват, че сезонът вече е приключил.

Тили

След победата си на виртуалния Мaдрид Оупън, Анди Мъри изясни приоритетите си: „Нека първо се опитаме да върнем нещата до нормално състояние и тогава можем да помислим отново за спорт.

"Съмнявам се", каза Рафаел Надал пред El Pais, когато беше попитан за останалата част от сезона. „По-загрижен съм за Australian Open 2021, отколкото за това, което ще се случи до края на тази година - 2020 г.  я виждам вече като загубена. Имам надежда да започнем отново през следващия сезон."

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Крейг Тили: Провеждането на Аустрелиън Оупън също е под въпрос Диана Андреева

Коментари





Следвайте ни в Facebook