Федерер говори за края на кариерата си

от в 18:55 на 21.07.2020
Катерина Георгиева
Преди около месец Роджър Федерер официално обяви оттеглянето си от сезон 2020 поради извършените му две операции на коляното. По време на рехабилитационния си процес обаче той се преоткри като предприемач, създавайки своя собствена колекция обувки в сътрудничество с швейцарския бранд “On”.

Федерер

В подкаст за The Business of Fashion 20-кратният шампион на турнирите от Шлема разкри как вижда развитието на кариерата си за в бъдеще.

„Работя по възстановяването си и целта ми е да съм на 100% подготвен до декември или януари, за да мога да се състезавам през целия следващ сезон. Не вярвам в „перфектния завършек” на кариерата ми, защото е много лесно да се подведеш. Ако исках да се откажа по такъв начин, можех да го направя след 5-сетовата ми победа срещу Надал на Откритото първенство на Австралия през 2017 или след миналогодишния финал на Уимбълдън.”

I'm Rafael Nadal's Number One Fan" - Roger Federer - EssentiallySports

„Вярвам, че все още има какво да покажа. Догодина ще навърша 40, никога не съм си представял, че участието ми в Тура ще продължи повече от 23 години. Всичко се случи много бързо, прекарах си страхотно. Струва ми се, че се състезавах в младежки надпревари едва преди 5 години, не усетих как минава времето. Радвам се, че все още нося страстта у себе си, тя ме кара да продължавам да се боря.

Инструкторът ми, Паганини, състави тренировъчна програма, обхващаща 20 седмици, и ме попита съгласен ли съм да я изпълня. Разбира се, аз приех. Имам желание да открия какво още би ми предоставил тенисът. Надявам се на един добър сезон през 2021 г., оттам нататък времето ще покаже” – завърши Маестрото.

Дългогодишният треньор на Федерер Северин Люти обяви, че е малко вероятно швейцарецът да прекрати кариерата си следващата година.

Roger Federer: 'My coach Severin Luthi would do anything for me'

„Роджър все още обича да се състезава в Тура, никога не е споменавал, че смята да се откаже, защото иска да промени начина си на живот или пък е преуморен от всички пътувания. Нищо не може да бъде изключено на 100%, но като се има предвид, че  продължава да играе с все същия хъс, не мисля, че той възнамерява да се пенсионира през 2021 г.” – сподели Люти.

 

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер говори за края на кариерата си Катерина Георгиева

Коментари





Следвайте ни в Facebook