Роджър Федерер създаде собствена колекция обувки

от в 12:55 на 07.07.2021
Диана Андреева

 

Изминаха повече от шест месеца, откакто Роджър Федерер, който преди време върна логото си от Nike, купи дял от швейцарската марка за маратонки „On“. И така най-накрая Федерер и On създадоха нова серия обувки, наречена „Roger Center Court O series“.

 

Обувките са пуснати на пазара от вчера и са ограничен брой. Денят за пускане на колекцията не е случайно избран, тъй като на тази дата през 2003г. Федерер спечели първия си трофей на турнир от Голям шлем, а именно този от Уимбълдън, като по този начин феновете могат да отдадат почит на това постижение на Маестрото.

 

Федерер беше на живо в Ютюб канала на марката и си поговори с феновете, отговаряйки им на няколко въпроса. Поради пандемията от COVID-19, Олимпиадата в Токио 2020 беше отложена за 2021 г., а млада група японски привърженици попита Маестрото за плановете му.

 

Федерер

 

Федерер беше развълнуван от предстоящата Олимпиада. Той искаше да играе, но пандемията не му позволи. Със сигурност обаче той ще отиде в Токио през 2021 г. Винаги целта му е била да бъде на Олимпиадата.

 

„Обичам да в Токио. Това е прекрасно място. Много се вълнувам от възможността. Очевидно беше голямо разочарование за всички спортисти, че тя беше отложена и сега се надяваме, че ще се състои през следващата година. Целта ми е да бъда част от това събитие. За мен то винаги е било невероятно преживяване“, каза Федерер.


Успехите на Федерер на Олимпийските игри

 

Федерер е участвал в четири Олимпиади, печелейки два медала, като през 2000 г. се запознава със своята съпруга Мирка на игрите в Сидни. Най-значимият момент за Роджър бе да носи знамето на страната си през 2004 и 2008 г.

 

Федерер

 

„На Олимпийските игри през 2004 и 2008 г. в Атина и Пекин носех знамето за Швейцария, което беше едно от най-големите отличия, които човек може да получи като спортист. Спечелих и олимпийското злато със Стан Вавринка на двойки. През 2012 г. извоювах сребро на сингъл в Лондон след загуба от Анди Мъри. " - каза Федерер

 

Сега 20-кратният шампион от Шлема се възстановява от две операции на коляното и би искал най-накрая да добави олимпийско злато на сингъл към постиженията си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Роджър Федерер създаде собствена колекция обувки Диана Андреева

Коментари





Следвайте ни в Facebook