Циципас показа страхотна игра и заслужено триумфира над Федерер

от в 18:17 на 16.11.2019
В


Стефанос Циципас показа феноменална игра и надделя над съвсем различен сравнение с този в груповата фаза срещу Джокович, Роджър Федерер и след 6:3 6:4 се добра до финала на Мастърса в Лондон още в дебютното си участие на надпреварата.



Федерер започна доста разконцентрирано срещата и след като пропиля превъзходен шанс да пробие опонента си, неуспявайки да пласира в корта на второ подаване на опонента си, форхенд ретур. Това допълнително разтрои играта на Маестрото и след натрупване на грешки, две от които на смач, той предаде подаването си, а по този начи и натрупа ранен пасив. Оттам последваха безпроблемни сервис геймове и на двамата, а те видимо почваха да намират ритъма си на игра, а срещата придоби доста равностоен вид.



При 4:2 Циципас демонстрира и защо има място при големите, успявайки чрез повече от уверена игра да се върне от 0:40 и да запази преднината си, като така остана и на едва гейм от това да запише сета в сметката си. Този гейм обаче се оказа много труден, а в един истински шедьовър, благодарение на чак 7-мия си мачбол и спасил се на три пъти от това Федерер да се върне в частта, успявайки да покаже повече от феноменалния си бекхенд, Циципас надви Роджър и по този начин и поведе в отделните части.



Вторият сет започна без брейкове, ала това продължи едва два гейма, защото впоследствие на ред бяха серия от несигурни подавания на двамата, завършили с пробиви. Циципас първо реализира брейк, за да поведе с 2:1, ала впоследствие въпреки че отново съумя да се добере до точка за гейма след като бе изоставал с 0:40, този път феноменланата игра на Роджър и няколкото ключови форхенда му осигуриха завръщане в резултата. Това обаче бе променено още преди следващата почивка в срещата, защото агресивния Стефанос, спомагана от грешки на опонента си, отново даде резултат и така за втори път в сета, гърка беше с пробив преднина.



След този гейм играта на Роджър силно се промени, той започна доста повече да разнообразява играта си и за разлика от досега в срещата, когато залагаше основно на дългите разигравания от дъното, то оттук нататък в срещата той започна да пласира много повече къси топки и да се пласира до мрежата. Дори това обаче не даде положителен ефект върху играта, а безпогрешни  Стефанос успяваше да контролира двубоя и концентриран на своите сервис геймове, той съумя да запази всичките си подавания до края, независимо че при 5:4 имаше пасив от 15:40, и по този начин и триумфира в срещата, за да стане първият финалист за 2019.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас показа страхотна игра и заслужено триумфира над Федерер В

Коментари





Следвайте ни в Facebook