Чилич надви Баутиста Агут в драматичен петсетов двубой!

от в 11:16 на 24.01.2020
Марк Хаджижеков
Марин Чилич загатна, че най-сетне се завръща към най-добрата си форма! Финалистът от Australian Open 2018 надделя над деветия поставен в тазгодишната надпревара - Роберто Баутиста Агут, след 6:7(3) 6:4 6:0 5:7 6:4. Така Марин си запази билет за четвъртия кръг в Мелбърн, където го очаква не по-лесен мач срещу Милош Раонич или Стефанос Циципас.

https://twitter.com/AustralianOpen/status/1220627368823402496?s=20

Срещата бе изпълнена с продължителни размени от основната линия, като двамата тенисисти често си разменаха инициативата по време на разиграванията и геймовете. В първия сет така и не се стигна до пробив, което доведе изиграването на тайбрек.

В него два минипробива в полза на Агут му осигуриха успеха в дългия гейм, само че това никак не разстрои опитния хърватин, който стартира следващата част наново.

Чилич реализира брейкбола си в перфектния момент, а именно при 4:4, като впоследствие бившият номер три в света с лекота затвърди брейка си, за да изравни сетовете.



В третата част Чилич засипа съперника си с уинъри, докато Баутисга Агут се поздрави с едва пет точки на сметката си. Марин започна четвъртия сет отново с пробив и поведе с 2:0, като по този начин хърватинът увеличи серията си от спечелени геймове на цели 11.

Непримиримият характер на Баутиста Агут обаче отново излезе на показ и испанецът съумя да прекъсне тази потресаваща серия, а скоро - и да изравни геймовете.

Това притесни Чилич, който в 11-тия гейм на четвъртия сет инкасира пробив, което се оказа и решаващо за този сет. Високият хърватин все пак успя да запази хладнокръвие и стартира и петия сет с брейк в своя полза, като този път той не позволи преднината да му се изплъзне.



Баутиста Агут се бореше, след като отрази скрит мачбол при 2:4, а в последвалото подаване на Чилич достигна и до 0:30, но в най-важните моменти бившият шампион от US Open бе прекалено солиден.

Не след дълго Чилич водеше с 5:3, когато той се поздрави с още един пробив на сметката си, което означаваше и край на този вълнуващ мач.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Чилич надви Баутиста Агут в драматичен петсетов двубой! Марк Хаджижеков

Коментари





Следвайте ни в Facebook