Григор Димитров донесе първа победа за България на АТП Къп!

от в 15:09 на 03.01.2020
Калоян Соколов
Григор Димитров имаше кошмарно начало на откриващия си за сезона двубой, но намери сили да обърне развоя на събитията и надигра Дан Еванс с 2:6 6:4 6:1, донасяйки първа победа за България на тазгодишното издание на АТП Къп!



Срещата започна с размяна на бързи сервис геймове, но определено Димитров изпитваше трудности с намирането на игрови ритъм и пресилваше значително ударите си. Това улесни до голяма степен задачата на Еванс, който без да блести се оказа водещ с 3:1. Григор продължаваше с нетипичните грешки, като пропусна смач на празен корт и отново сдаде подаването си. Първата ни ракета намери сили да върне един от пробивите, ала колебанията в представянето му така и не отминаваха, което реши първия сет в полза на британеца.



Българинът промени напълно тактическия си подход във втората част и навлезе дълбоко в пределите на корта, скъсявайки времето за реакция на опонента. Еванс също не остана длъжен, като започна да използва все по-често плоските си бекхенди, както и да атакува мрежата. Все пак нашият представител привидно държеше инициативата и в петия гейм "изригна" с два мощни уинъра от обратен удар, които му донесоха брейка. Димитров продължи да бъде на "гребена на вълната", а бекхендите му оставаха далеч от обсега на противника. В следващите минути буквално всичко се получаваше за Григор и той показа пълния си репертоар, донесъл му заслужено изравняване в общия резултат.

https://twitter.com/ATPCup/status/1213077264889516033?s=19

Българинът откри решителния сет с уверено подаване и веднага направи пробив с поредица от впечатляващи минаващи удари. Авансът бързо набъбна до 3:0, ала Дан се измъкна от много комплицирана ситуация и намали пасива си. Това не повлия психически на световния номер 20 и играещият ни капитан показа здрави нерви, отразявайки два брейкбола, а скоро се оказа в позиция да сервира за успеха, като впоследствие показа здрави и затвори безпроблемно мача!

https://twitter.com/TennisTV/status/1213085899954761730?s=19

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор Димитров донесе първа победа за България на АТП Къп! Калоян Соколов

Коментари





Следвайте ни в Facebook