ЖАЛКО! БЪЛГАРИЯ НЕ СЕ КЛАСИРА НА ЧЕТВЪРТФИНАЛИТЕ НА ATP CUP

от в 15:16 на 07.01.2020
Максим Енчев
Отборът на България не успя да се класира първи в група C, на първото издание на ATP Cup, след като това трябваше да се реши в мача на двойки между Григор Димитров и Александър Лазаров срещу Сандър Жил и Йорън Влиген.



В първия сет българите, въпреки, че бяха доста равностойни като игра на опонентите си, те взеха няколко решаващи точки, а това им и донесоха аванс в първия сет с 6:3 гейма, след като направиха пробив в четвъртия гейм. Въпреки, че в решителния седми гейм при сервиз на Лазаров, белгийците имаха 3 точки за пробив, нашите момчета ги спасиха и спечелихме гейма, с което и затвърдиха аванса си от 5:2. При сврвис за сета и 5:3 отново имаше драма след като се стигна до решаваща точка - сетбол или брейкбол, но с хубав свривс на Григор, нашите все пак се поздравиха с първия сет.

https://twitter.com/ATPTour_ES/status/1214525675412942848?s=19

Във втория част България поведе с ранен пробив и 2:0, а нашите изглеждаха силно уверени и концентрирани и сякаш никой, не можеше да застане на пътя им към 1/4-финалите. Белгийците обаче не бяха на това мнение и показвайки стабилни сервиси и хубави волета, те реализираха пълен обрат и стигнаха до 3:2 гейма. Оттам нашита станаха догонващи в срещата, но това не им пречеше да се дърат в срещата и въпреки, че опонентите им вече бяха набрали скорост, до десетия гейм на сета те се държаха. За съжаление обаче там Белгия получи шанс да пробие, след като нашите бяха напълно лишени от първи сервис и след като не Димитров и Лазаров не успяха да наваксат пасив от 15:40, срещата влезе в решаващ сет.



В него предимство получиха Белгия след като поведоха с 4:2 след минипробив на сервис на Гришо, а оттам двамата бяха силно уверени на свое подаване и въпреки, че нашите пласираха няколко добри ретура, все пак до връщане на минипробива не се стигна. За сметка на това, Белгия реализира втори такъв, с което и поведе 9:6, а въпреки че нашите показаха хъс след хубав ретур на Алекс и топка на линията за 9:7, впоследствие с хубав сервис и превъзходно воле на мрежата, белгийците затвориха мача в своя полза с 10:7, с което и класираха страната си на 1-во място в групата.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
ЖАЛКО! БЪЛГАРИЯ НЕ СЕ КЛАСИРА НА ЧЕТВЪРТФИНАЛИТЕ НА ATP CUP Максим Енчев

Коментари





Следвайте ни в Facebook