Русия се наложи над Аржентина, за да се класира на полуфинал на ATP Cup!

от в 14:19 на 09.01.2020
Марк Хаджижеков
Отборът на Русия продължава да бъде недосегаем! Карен Хачанов и Даниил Медведев за пореден път проведоха образцови мачове, за да класират родината си на полуфиналите на ATP Cup, където „Сборная” ще очаква победителят измежду тима на Сърбия и състава на Канада.

В първия двубой Карен Хачанов се наложи над Гидо Пея сравнително рутинно в последователни сетове след 6:2 7:6(4). В първия сет тенисистите не можеха да разчитат на своите начални удари, като в много от подаванията ако не до пробив, то поне се стигаше до възможност за такъв.

Именно бившият член на топ десет първи се добра до спечелен гейм гейм на ретур, като скоро Карен дублира това свое предимство, за да се откъсне с преднина от 4:1 гейма.

https://twitter.com/ATPCup/status/1215186680203878401?s=20

Макар че Пея съумя да върне един от пробивите, Хачанов скоро възвърна абсолютното си преимущество, налагайки волята си до края на откриващия сет.

През втората част началните удари на тенисистите бяха далеч по-стабилни, като до пробиви така и не се стигна, което доведе до изиграването на дълъг гейм.

В него няколко нетипични грешки от страна на аржентинския левичар му костваха ранно изградено предимство, а Хачанов успя да сложи точка на срещата още от първия си мачбол, за да даде преднина на държавата си в битката с Аржентина.



Вторият двубой бе далеч по-оспорван и драматичен, като в него Даниил Медведев се пребори със съпротивата на Диего Шварцман след 6:4 4:6 6:3. Това означава, че Медведев ще изпревари Доминик Тийм в класацията на ATP, като по този начин руснакът ще бъде четвърти поставен на първия турнир от Големия Шлем за 2020-та година в Мелбърн!

През цялото време на срещата тенисистите демонстрираха брутално високо ниво на тенис, а мачът блестеше с множество великолепни размени от дъното на корта.

Драмата изобилстваше още от първата точка на двубоя, като макар че Медведев се поздрави с пробив в средата на първия сет, който го доведе до възможността да сервира за него, Шварцман не се отказа и след като отрази цели три сетбола на ретур, нисичкият аржентинец си извоюва рибрейк.

https://twitter.com/ATPCup/status/1215219060184682496?s=20

Това развитие на първата част не поколеба особено стабилния руснак, който впоследствие си издейства нулев пробив, с което и поведе в сетовете. Шварцман обаче побърза да вдигне нивото си още повече в следващата част, като почти във всеки свой гейм, в който посрещаше, първата ракета на Аржентина имаше брейкшанс.



Съответно при Медведев емоциите все повече вземаха връх, което изигра лоша шега на руснака, който бе наказан от съдията на стола със служебно загубена точка.

https://twitter.com/TennisTV/status/1215221125531258880?s=20

Най-накрая в „Тилдъновия гейм” Шварцман спечели гейм на ретур, като не след дълго 13-тият в света се добра на гейм от сетовия паритет.

В следващите две подавания гениалните изпълнения от страна и на двамата изобилстваха, като тенисистите се надпреварваха постоянно кой ще вземе превес в размените от основната линия. В крайна сметка от петия си сетбол Диего съумя да изравни в отделните части, като последвалият трети сет послужи за кулминацията в този наелектризиращ сблъсък.

https://twitter.com/TennisTV/status/1215235293726629889?s=20

В него подаванията на двамата вървяха изненадващо безпроблемно, като първите възможности за пробив дойдоха чак при 4:3 в полза на Медведев. След брилянтна офанзива руснакът се поздрави с фундаментален пробив, който не след дълго не затвърден, а с това Русия се класира на полуфиналите на ATP Cup!

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Русия се наложи над Аржентина, за да се класира на полуфинал на ATP Cup! Марк Хаджижеков

Коментари





Следвайте ни в Facebook