Кузманов за отборните емоции и преживяването в Австралия (част 1)

от в 19:10 на 13.01.2020
В
В интервю пред Дарик Радио Димитър Кузманов сподели малко повече около преживяването си в Австралия, настроението там, още някои детайли от кухнята и призна, че адреналинът все още го държи и отдавна не е спал. Това било така дори по време на ATP Cup, като втората ни ракета рaзкaза, че Димитров дори на „Слънчевия континент” се е шегувал с него, че трябва да си настройва календара, защото той все не знаел къде е и колко е часа.

Режимът на нашите бил тотално разбит след двубоя с Великобритания, като те дори били на приспивателни през последните дни, защото било трудно да се спи. Мико призна, и че всички са преживявали нещата навътре, а напрежението е било брутално, като сълзите му и тези на Адриан след успеха над Великобритания били напълно искрени и от сърце. Той зaяви, и че всички емоции, които ние видяхме през социалните медии, са били съвсем автентични, като целият ни отбор наистина много се е забавлявал и именно това е помогнало на сънародниците ни по време на мачовете.

Относно последния двубой с Белгия Кузманов разказа, че след първия сет той толкова много искал нашите да победят и така „изгарял” отвътре, че вече направо тръгнал да влиза на корта, но Алгис Христов го хванал през кръста и го спрял.

Мико сподели, и че всъщност целият отбор се справил много добре с напрежението и въпреки че голяма част от момчетата били за първи път на толкова голяма сцена, то те превъзмогнали притесненията си по впечатляващ начин.

Относно себе си пък Кузманов призна, и че всъщност турнирът му е донесъл голяма доза самочувствие, което със сигурност ще му помогне занапред през сезона. За плановете си пловдивчанинът призна, че ще се подготвя тук и в Испания през следващите три седмици като предсезонна подготовка, а за това къде ще играе занапред все още не е ясно.

Кузманов разкри и малко повече информация около Адриан Андреев и Алекс Донски, които всъщност са играли в демонстративни мачове, които са били страхотна възможност за тях. На втория по големина корт най-младата ни звезда в лицето на Ади записал успех над Хуан-Игнасио Лондеро (един от най-добрите аржентинци в света, представител на топ 100 и носител на титла от ATP 250 в Кордоба), а Донски, от своя страна, играл с най-добрите поляци и въпреки че записал загуба, все пак натрупал ценен опит.

Част втора

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кузманов за отборните емоции и преживяването в Австралия (част 1) В

Коментари





Следвайте ни в Facebook