Оже-Алиасим е следващият съперник на Григор в Ротердам

от в 14:19 на 11.02.2020
Марк Хаджижеков
Феликс Оже-Алиасим се класира за втория кръг в Ротердам, където канадецът ще се изправи срещу Григор Димитров, който вчера надделя над неговия сънародник - Денис Шаповалов. Днес Феликс се справи със съпротивата на Ян-Ленард Щруф след 6:3 1:6 6:3, като младокът спечели общо 92 точки днес, които ще помогнат значително на кампанията в полза на децата в Того. Тези, които искат да видят коефицитентите за утрешния двубой между Григор и Оже-Алиасим, както и за останалите мачове от надпреварата в Ротердам, могат да сверят прогнозите си тук.

https://twitter.com/doublefault28/status/1227204098111541248?s=20

Двубоят може да бъде характеризиран с динамични разигравания от дъното на корта, като тенисистите всячески се опитваха да поемат инициативата и да завършат точката в близост до мрежата.

Макар че Щруф бе по-офанзивният от двамата, германецът допусна множество грешки в опитите си да бъде максимално агресивен, което доведе до пробив в полза на Оже-Алиасим в средата на първата част.

Германецът достигна до три поредни възможности за рибрейк в последвалото подаване на своя опинент, но до връщане на пробива така и не се стигна, като до края на частта Оже-Алиасим бе твърде солиден на начален удар.



Неприятностите за немеца продължиха и във втория сет, като Ян-Ленард трябваше да отразява серия от брейкболи в първите няколко гейма на частта, но канадецът така и не съумя да се поздрави с пробив, което в крайна сметка се обърна срещу него.

Ударите на Щруф изведнъж започнаха да летят с внушителна острота и се радваха на голяма ефективност, като след париращ минаващ удар от бекхенд по правата германецът поведе с брейк, а скоро той удвои това си постижение, за да форсира набързо решаваща част.

https://twitter.com/atptour/status/1227186495813013504?s=20

В нея бе ред на младока да демонстрира хладнокръвие, като Феликс отрази два брейкбола в „Тилдъновия гейм”, преди да защити подаването си. Впоследствие 21-вият в света на свой ред достигна до възможност за пробив, а след фатална двойна грешка брейкът бе факт.

Затвърждаването на пробива не се оказа проблем за Феликс, като по този начин канадецът се класира за втория кръг в Ротердам, а ето и какво казват букмейкърите за шансовете на двамата.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Оже-Алиасим е следващият съперник на Григор в Ротердам Марк Хаджижеков

Коментари





Следвайте ни в Facebook