Циципас защити титлата си в Марсилия след двусетов успех над Оже-Алиасим!

от в 16:36 на 23.02.2020
Марк Хаджижеков
Стефанос Циципас е новият стар шампион в Марсилия! Това стана факт, след като вторият поставен в основната схема на тазгодишната надпревара надделя над Феликс Оже-Алиасим на финала във френския град. Шестият в света се поздрави с успеха след крайното 6:3 6:4, за да изравни младия си съперник в баланса на срещите помежду им, като днешният трофей на Циципас в Марсилия се явява и пети такъв в кариерата на 21-годишния тенисист!

Изображение

Стефанос започна двубоя вихрено; гъркът реализира пробив още във второто подаване на своя съперник, като ударите от дъното на корта на втория поставен блестяха със завидна стабилност. От отсрещната страна на корта пък Оже-Алиасим допускаше грешка след грешка, която му коства набързо пасив от 1:4 гейма.

Циципас дори достигна до още един брейкбол, но в този момент началният удар на канадеца се задейства и той впоследствие спаси сервис гейма си. Това не повлия кой знае колко на защитаващия титлата си тенисист, който продължаваше да печели с лекота своите подавания, а при 5:2 той отново поведе в точките в гейма на ретур.

Изображение

Отново обаче Феликс се измъкна, като по-младият от двамата съумя да дочака шанса си и при 5:3 той достигна до общо три възможности за рибрейк. Въпреки това Стефанос демонстрира шампионско хладнокръвие в тези сюблимни моменти и след серия от солидни отигравания миналогодишният шампион в Марсилия се оттегли на стола за почивка със сет преднина.

https://twitter.com/TennisCanada/status/1231577843643097088?s=20

През началото на втората част силите на корта бяха значително по-изравнени, като двамата се уповаваха на своите начални удари, за да си изградят предимство по време на разиграванията, които рядко биваха спечелвани от посрещащия.

https://twitter.com/doublefault28/status/1231582248593494016?s=20

Това обаче бе така до 2:2, когато агресивните удари на Циципас изведнъж започнаха да намира корта, а Оже-Алиасим, от своя страна, допускаше нови неточности, които дадоха на гърка три поредни брейкбола. Началният удар на канадеца обаче веднага се притече на помощ, спасявайки го от тези опасности.

Последва обаче и четвърта такава, като този път Циципас капитализира своя брейкбол след блестящ минаващ удар от бекхенд по късия диагонал, за да поведе със сет и пробив. Впечатление правеше, че освен че имаше предимство в резултата, Стефанос се радваше и на очевидно игрово предимство по време на размените от основната линия, като шестият в света безспорно бе значително по-стабилният тенисист на корта.

https://twitter.com/doublefault28/status/1231584144167186433?s=20

Това негативно развитие на двубоя обаче видимо даде тласък на по-младия от двамата тенисисти, който заигра сякаш нямаше какво да загуби, като по този начин се стигна до моментален рибрейк и ново равенство в резултата.

Радостта на Оже-Алиасим обаче се оказа кратотрайна, защото Циципас скоропостижно възстанови високото равнище в играта си и се поздрави с поредния брейк. Този път пробивът се оказа и ключов, тъй като до края на срещата Стефанос не срещна никакви затруднения на свой начален удар, с което гъркът успешно защити титлата си в Марсилия!

https://twitter.com/doublefault28/status/1231589094045765632?s=20

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас защити титлата си в Марсилия след двусетов успех над Оже-Алиасим! Марк Хаджижеков

Коментари





Следвайте ни в Facebook