Симона Халеп няма да участва на Palermo Ladies Open

от в 15:43 на 26.07.2020
Диана Андреева

Предстоящият Palermo Ladies Open няма да има честта да приеме на кортовете си световната номер две Симона Халеп, след като Италия реши да наложи задължителна 14-дневна карантина за хора, идващи от Румъния и България на фона на пандемията от коронавирус, което принуди шампионката на Уимбълдън да се откаже от участие в турнира.


Италианският министър на здравеопазването Роберто Сперанца заяви в петък, че хората, които идват от Румъния и България, ще бъдат поставени под карантина при пристигането си в Италия с цел да се избегне допълнително разпространяване на COVID-19 в страната.


Надпреварата в Палермо ще бъде първото професионално тенис събитие на WTA и ATP Tours от началото на март, тъй като сезонът бе прекъснат заради пандемията от COVID-19.


Халеп


Директорът на турнира Оливиеро Палма заяви, че организаторите са написали писмо до Speranza с молба за освобождаване от карантина за тенисисти, участващи в събитието, но още нямат отговор.


Италия беше първата европейска държава, засегната тежко от вируса, но в момента броят на заразените е много по-малък от наблюдаваните случаи в края на март.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Симона Халеп няма да участва на Palermo Ladies Open Диана Андреева

Коментари





Следвайте ни в Facebook