Блестяща Пиронкова развенча Мугуруса и продължава напред към третия кръг на US Open!

от в 19:33 на 03.09.2020
Петър Колев


Цветана Пиронкова поднесе една от изненадите на тазгодишния US Open, побеждавайки финалистката от Australian Open и бивша №1 Гарбинье Мугуруса в последователни сетове. Това бе първа среща между двете тенисистки и едва втори мач за българката от близо тригодишната си пауза от Тура. В третия кръг на надпреварата Цвети ще се изправи срещу поставената под №18 Дона Векич.

Мачът стартира колебливо за Пиронкова, която не успя да намери помощта на първия си сервис и инкасира ранен пробив - 1:0. Постепенно българката започна да играе все по-освободено - изпълняваше отлични удари от дъното на корта както от форхенд, така и от бекхенд. Тя дочака своя момент и реализира рибрейк в последния възможен момент, за да достигне до перитет в геймовете за 5:5. Испанката смъкна нивото и започна да прави много непредизвикани грешки, от които пловдивчанката се възползва максимално, и достигна до нов пробив в дванадесетия гейм, за да поведе в отделните части - 7:5.

Пиронкова

Пиронкова значително повиши нивото си на сервис и не позволяваше на Мугуруса да бъде конкурентна в нейните сервис геймове. Испанката показа характер и измъкна изключително труден гейм, в който се наложи да спасява цели пет точки за пробив. Въпреки този неуспех Пиронкова продължи да атакува сервиса на световната №16 и достигна до нова възможност за пробив в осмия гейм. Този път тя не сбърка и реализира така важния брейк за 5:3. Безпроблемен сервис гейм на Цвети ѝ донесе крайната победа след по-малко от час и половина игра на корта - 7:5 6:3.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Блестяща Пиронкова развенча Мугуруса и продължава напред към третия кръг на US Open! Петър Колев

Коментари





Следвайте ни в Facebook