Григор Димитров откри кампанията си в Рим с убедителен успех

от в 15:26 на 14.09.2020
В


Григор Димитров стартира чудесно сезона си на клей, преодолявайки съпротивата на Джанлука Магер със 7:5 6:1 и се класира за втория кръг на надпреварата в Рим. Така хасковлията си осигури сблъсък с един измежду Миомир Кецманович и Йошихито Нишиока в следващия етап. Нашето момче срещна известни проблеми в първия сет, само че бързо показа по-високата си класа спрямо съперника и се поздрави със законономерна победа.



Григор започна срещата с ас и затвори откриващото си подаване без особени проблеми. Италианецът обаче също съумя да навлезе скоростно в мача, като на бърза ръка изравни геймовете. Изведнъж първата ни ракета повиши значително качеството си на игра, а след перфектна къса от форхенд, той стигна до два брейкбола в четвъртия гейм на двубоя. В този момент Магер трепна и сдаде сервиса си с напредизвикана грешка от форхенд. Точно тогава Димитров претърпя сериозен спад в представянето си, което му коства придобития пробив аванс. Дланните удари на първата ни ракета често не намираха очертанията на корта в тези минути, докато неговият опонент просто държеше топката в корта и чакаше непременно идващата неточност от страна на българина.



Крахът бе преодолян и Григор излезе напред с 4:3, пласирайки перфектен бекхенд по правата. Димитров не спря дотук и стигна до точка за пробив чрез минаващ обратен удар по диагонала, ала последваха леки грешки, които помогнаха на италианеца да се измъкне от ситуацията. Двамата продължиха да се движат напълно равностойно до 5:5, когато местният представител можеше да се откъсне решително, само че нашето момче отвърна с директна точка от начален удар и си осигури поне достигане до тайбрек. Това се оказа повратна точка в развитието на срещата, тъй като Магер трепна, а българинът подпечата успеха в сета с топовен бекхенд уинър от ретур.

https://twitter.com/doublefault28/status/1305476691704377344?s=19

Подемът на Гришо се пренесе и във втората част, където той заигра с далеч по-голям интензитет и наказваше всяко по-плитко изпълнение на противника. Това се пренесе и в цифровото изражение на резултата, като българинът поведе с 3:0 гейма. Оттук насетне срещата просто се доиграваше, а италианецът изцяло рухна, което помогна на Димитров да приключи скороспостижно мача в своя полза.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор Димитров откри кампанията си в Рим с убедителен успех В

Коментари





Следвайте ни в Facebook