Нов невероятен мач за Федерер и поредна титла в актива му!

от в 21:24 на 31.03.2019
В
Роджър Федерер завоюва своята 101-ва титла в кариерата си, "обезвредявайки" бомбардирът от начален удар, Джон Иснър с 6:1 6:4. Двайсеткратния шампион от шлема взе четири от геймовете на съперника си в хода на срещата, а от своя страна не допусна никакви спадове, когато сервираше и заслужено се поздрави с победата, контролирайки напълно разиграванията от основната линия.



Иснър изглеждаше изключително напрегнат в началото на двубоя и след двойна грешка бе изправен пред два брейкбола, но последователни мощни начални удара върнаха нещата в изходна позиция. Федерер обаче продължи да настоява и лекотата с която блокираше сервисите на американеца, в крайна сметка му донесе желания пробив.

Швейцарецът бързо затвърди взетия аванс, а в шестия гейм, поредица от неточности на "Биг Джон" дадоха възможност на Роджър да дублира брейка, като "Маестрото" не чакаше втора покана и с прецизен форхенд пасингшот покачи резултата на 4:1.

https://twitter.com/ATP_Tour/status/1112414022631129090?s=19

Четвъртият поставен продължи да контролира напълно събитията на корта и нижеше завършващи удари с лекота, а разнообразието в играта му бе такова, че гигантът просто не знаеше какво ще последва. Всичко това доведе трети пробив в полза на легендарния ветеран и сетът приключи за едва 26 минути, като Федерер отпусна само една точка на съперника си при свое подаване.

Във втората част мачът влезе в познатото русло за шампионът от миналата година и безпроблемните сервис геймове в полза на двамата се заредиха скоростно.

Извенъж при 4:4, Джон почуства остра болка в коляното, която силно ограничи движението му по корта и противникът му се възползва максимално, стигайки до решаващ пробив в десетия гейм, осъществен след пресилен форхенд от ракетата на Иснър.

Така Федерер се поздрави четвърта титла в Маями, а за американецът остава удовлетворението от прекрасното му представяне през седмицата и запазване на мястото му в топ 10.

https://twitter.com/ATP_Tour/status/1112419700879835138?s=19

 

 

 

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нов невероятен мач за Федерер и поредна титла в актива му! В

Коментари





Следвайте ни в Facebook