Алисън Ван Уйтванк надигра топ поставената и спечели титлата в Нур Султан

от в 23:19 на 02.10.2021
Владислав Риждов

Алисън Ван Уийтванк спечели своята пета титла в кариерата си. Белгийката постигна обрат срещу топ поставената Юлия Путинцева с резултат 1:6 6:4 6:3 и се превърна в първата шампионка на надпреварата в Нур Султан.

Срещата започна по превъзходен начин за представителката на домакините. Путинцева заигра на високи обороти още от самото начало на финала и бързо наложи агресивната си игра. Световната номер 47 беше безкомпромисна на собствен начален удар, а междувременно проби цели три пъти своята съперничка, за да поведе категорично в общия резултат. Във втората част силите на корта се поизравниха. Двете състезателки демонстрираха лека несигурност, когато трябваше да застанат на линията за сервис и това доведе до размяна на цели пет брейка. Решителният такъв се оказа на сметката на Уйтванк, след като тя проби при 4:4, а впоследствие съумя да измъкне труден гейм, за да изравни резултата.

Решителният сет стартира с аванс от 2:0 за фаворитката в двубоя. Тя показваше по-добра игра, ала не успя да задържи високото си равнище на представяне и световната номер 89 се върна обратно в битката за титлата. Уийтванк възстанови паритета, а не след дълго вече водеше в резултата с брейк, който й даде нужното спокойствие. Путинцева така и не показа добрата си игра от началните минути на сета, а до края дори инкасира още един брейк, който сложи точка на спора и превърна Алисън Ван Уйтванк в първата шампионка от турнира.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алисън Ван Уйтванк надигра топ поставената и спечели титлата в Нур Султан Владислав Риждов
Теми:  
wta | алисън вай уйтванк | нур султан | обзор | тенис турнир в нур султан | финал | юлия путинцева

Коментари





Следвайте ни в Facebook