Донски елиминира третия в схемата и се класира за четвъртфинал в Монастир

от в 14:13 на 13.05.2021
Владислав Риждов

 Александър Донски продължава с доброто си представяне от началото на седмицата в Монастир. Българинът победи с резултат 7:6(2) 7:6(7) третия в схемата Михаил Перволаракис и се класира за четвъртфиналите на надпреварата.

Двамата успяха да спечелят откриващите си подавания, а при 2:1 в своя полза, Донски се добра до три шанса да пробие съперника си, но не успя да ги оползотвори. Все пак с по-добрата си игра нашето момче се добра до пробива и поведе с 4:2, но не можа да задържи аванса си и Перволаракис възстанови паритета. Впоследствие Донски се пребори за още три брейк точки, които дори бяха с цената на сетболи, но в крайна сметка не ги реализира и двамата трябваше да изиграят тайбрек. В него инициативата бе изцяло на страната на българина. Донски поведе бързо с 5:0, а до края загуби само две точки, повеждайки уверено в резултата.

Българинът стартира втората част по отличен начин, пробивайки Перволаракис още в откриващия му сервис гейм. След това Алекс премина през оспорвано подаване, за да задържи преднината си. Донски работеше чудесно със сервиса си, който му помогна да задържи водачеството си почти до самия финал на срещата. Когато обаче сервираше за победата, Донски се пречупи и Перволаракис успя да изравни до 5:5. Развръзката трябваше да бъде решена след нов тайбрек. Той стартира с четири поредни точки за гръка, но Донски не се отказа и успя да достигне до 5:5, а след което спаси и два сетбола. Родният ни представител сложи точка на спора след два часа и половина престой на корта, печелейки тайбрека с 9:7.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Донски елиминира третия в схемата и се класира за четвъртфинал в Монастир Владислав Риждов
Теми:  
александър донски | бг тенис | фючърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook