Фонини загуби сет на нула от световния номер 147 и впоследствие бе дисквалифициран

от в 17:54 на 21.04.2021
Калоян Соколов

Фабио Фонини неведнъж е имал сериозни проблеми на корта заради буйния си нрав и това е водело до множество странни поражения от страна на талантливия италианец. Именно такъв беше случаят в двубоя му от втория кръг на надпреварата в Барселона, където той изоставаше с 0:6 4:4 от световния номер 146 Бернабе Сапата Мирайес, а в този момент нервите на поставения под номер 9 не издържаха и последва негова дисквалификация, която бе породена от вербална обида към един от лайнсмените.

Играта на Фонини бе абсолютно несъстоятелна в началните минути, като италианецът постоянно прибързваше и допускаше огромен брой непредизвикани грешки. Това помогна на местния представител да спечели първите девет гейма в срещата и победата му изглеждаше абсолютно гарантирана.

Тогава изведнъж бившият член на топ 10 показа високата си класа, обръщайки резултата във втората част от 0:3 до 4:3, ала веднага след това загуби подаването си на нула и изпусна нервите си чрез нецензурни слова към съдията на линията, който пропусна да отсъди един от ударите на испанеца в аут, а по този начин Фонини трябваше да се сбогува с турнира предсрочно, превръщайки се в едва десетия тенисист дисквалифициран през послеледните 21 години.


Ето как да гледаме тенис мачовете безплатно

Оцени тази статия:
Фонини загуби сет на нула от световния номер 147 и впоследствие бе дисквалифициран Калоян Соколов
Теми:  
atp | барселона | любопитно | фабио фонини

Коментари

Следвайте ни в Facebook