Кудерметова триумфира с първа титла в кариерата си на надпреварата в Чарлстън!

от в 20:57 на 11.04.2021
Калоян Соколов

Вероника Кудерметова досега нямаше нито една спечелена титла на ниво WTA в своята кариера, но това се промени през днешния ден, когато рускинята надви Данка Ковинич на финала на силния турнир в Чарлстън. 23-годишната състезателка не загуби нито един сет в хода на седмицата, а представянето й в сблъсъка за трофея не направи изключение и тя надделя с категоричното 6:4 6:2, като така от утре ще има възможност да дебютира в световния топ 30.

Срещата започна с поделено надмощие, тъй като тенисистките си размениха по един ранен пробив, а всеки гейм се превръщаше в истинска битка и предлагаше сериозна доза драматизъм. Кудерметова обаче беше по-инициативна от двете и поемаше инициативата при всяка удобна възможност, което я отведе до реализирането на решителен брейк за 4:3, който се оказа достатъчен за спечелването на първия сет.

Втората част стартира с отлично сервиране от страна на финалистките, само че отново рускинята показваше по-голяма доза решителност и удряше топката далеч по-мощно, докато Ковинич се беше изтеглила твърдо назад и заслужено световната номер 38 се сдоби с аванс от 4:2, а оттам насетне Кудерметова бе напълно непоколебима и заслужено се поздрави със спечелването на купата в американския град!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кудерметова триумфира с първа титла в кариерата си на надпреварата в Чарлстън! Калоян Соколов
Теми:  
wta | вероника кудерметова | данка ковинич | чарлстън

Коментари





Следвайте ни в Facebook